vineri, 29 martie, 2024

Barlad: Incep lucrarile la sensul giratoriu din zona Confectii! – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Primarul Municipiului Barlad, av. Dumitru Boros, informeaza ca, de luni, 17 februarie 2020, reprezentantii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere si personalul specializat al Primariei Barlad vor desfasura primele operatiuni de infiintare a unui nou sens giratoriu in localitate, ce va fi amenajat in intersectia din Zona „Confectii”.

Primele actiuni vor consta in montajul parapetilor din material plastic la sensul giratoriu propriu-zis si pentru delimitarea sensurilor de mers, a semnelor de circulatie, precum si a primelor marcaje rutiere. Dupa cum se stie, viitorul sens – deocamdata realizat provizoriu din balize din plastic – va fi amenajat la intersectia strazilor Republicii cu Mihai Eminescu si G-ral Vasile Milea, zona in care s-au produs frecvent evenimente rutiere. Reamintim ca eforturile depuse de actuala administratie pentru amenajarea acestui sens giratoriu au inceput acum mai bine de trei ani, insa Bulevardul Republicii nefiind in administrarea municipiului, demararea lucrarilor a tinut strict de CNAIR, prin Directia Regionala Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi, condusa pana de curand de „barladeanul” Mugurel Laicu.

„Abia o data cu instalarea noului sef al DRDP Iasi, domnul inginer Danut Pila, am putut gasi intelegerea pe care am tot cautat-o mai bine de trei ani. Pur si simplu nu s-a vrut! Ne era si rusine sa le mai spunem barladenilor cate interventii si cat lobby am facut pentru acest sens, pentru cel de la intesectia Republicii cu Popa Sapca si cel de la BCR. Acum, in sfarsit, putem spune ca eforturile depuse incep sa prinda contur, odata cu amenajarea, fie si provizorie, a sensului giratoriu de la Confectii. Asadar, luni dimineata, primele echipe vor intra la lucru in acea intersectie! Prin urmare, rugam participantii la trafic care vor tranzita zona respectiva sa dea dovada de intelegere, sa respecte indicatoarele rutiere temporare si indicatiile personalului de la Drumuri si ale politistilor rutieri”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img