joi, 28 martie, 2024

BARLAD: LUCEAFARUL POEZIEI NOASTRE !

Distribuie:

Publicat:

O prima activitate dedicata aniversarii „Luceafarului poeziei romanesti” , la Barlad a fost organizata de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza”. A fost vorba despre conferinta intitulata „Plastica eminesciana”, la care invitat special a fost profesorul Petrus Andrei si la care au participat toti iubitorii de poezie si nu numai.
Biblioteca Municipala „Stroe S. Belloescu” – Centrul „Mihai Eminescu” Barlad, in colaborare cu alte institutii, a pregatit o intreaga serie de manifestari omagiale. Accesul publicului a fost gratuit in institutia de cultura, in cadrul “Zilei portilor deschise – Eminescu pe intelesul fiecaruia”, in cadrul careia cadrele didactice si elevii vor descoperi patrimoniul Centrului.

Sambata, incepand cu ora 11, aceeasi institutie a gazduit simpozionul judetean „Modelul Eminescu pentru bibliotecari” dupa care a avut loc lansarea revistei Arheu (nr. 9) si a unei carti postale aniversare.

Nu in ultimul rand, pe 15 ianuarie, exact cand s-au implinit 167 de ani de la nasterea marelui poet, a fost vernisata expozitia de grafica „Eminescu nemuritor”, cu lucrari din patrimoniul institutiei gazda. A fost prezent criticul literar Theodor Codreanu, care a vorbit despre „Eminescologia la zi”, scriitorul Petrus Andrei, cel care a prezentat„Cromatica eminesciana”, si protopopul de Barlad, preotul Vasile Laiu. La final, publicul a fost delectat cu un scurt moment artistic sustinut de grupul folk „Ecou”, compus din elevi de la Scoala „Episcop Iacov Antonovici” si Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu”, coordonati de profesorul Corneliu Plesu.

autor:Cristina Radulescu

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img