joi, 25 aprilie, 2024

BARLAD: O DONATIE SALVATOARE!

Distribuie:

Publicat:

Ingeri pentru nou nascuti asa ar putea fi caracterizati membrii organizatiei “ Salvati copiii”, beneficiarii fiind bebelusii din cadrul  sectiei de  Neonatologie din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” . Acestia au donat patru echipamente medicale cu ajutorul carora micutii  vor putea trai. Trebuie mentionat ca din  cei aproximativ 1.300 de bebelusi care se nasc la Barlad, peste 100 sunt prematuri.

Gestul umanitar consta intr-un incubator de terapie intensiva, o lampa pentru fototerapie si un monitor de functii vitale, ventilator Neopuff .
 
FAPTE MINUNATE FACUTE DE OAMENI CU SUFLET.

 „Am demarat acest program in 2010, cand ne-am dat seama ca Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana la mortalitatea infantila. Atunci, mortalitatea era de 10,1 la mie, intre timp a scazut la 7,3 la mie, iar acum stagneaza. In 2016, aproape 1.400 de copii au murit inainte sa implineasca un an, iar cauza principala a deceselor a fost prematuritatea, la care se adauga lipsa dotarilor din maternitati. Din 2010 si pana acum, am dotat 77 de maternitati din tara cu circa 380 de echipamente in valoare de trei milioane de euro, in functie de prioritatile fiecarei unitati. Dar aceste echipamente nu ajuta la nimic, daca spitalul nu dispune de o echipa buna de medici care sa le utilizeze si astfel sa salveze viata nou-nascutilor. Este prima data cand ajungem la Barlad. Dotam sectia Neonatologie cu echipamente in valoare de 14.000 de euro, respectiv un incubator de terapie intensiva, un monitor de functii vitale, o lampa de fototerapie si un ventilator de tip Neopuff. In ultimii patru ani, am dotat Spitalul Judetean Vaslui cu aparatura in valoare de 46.000 de euro si speram sa continuam colaborarea cu spitalele din judet. Am calculat ca, in acesti ani, aproape 31.000 de nou-nascuti au fost ajutati sa supravietuiasca gratie aparatelor donate de noi” a declarat Adina Clapa, coordonatorul Programului „Reducerea mortalitatii infantile” din cadrul Organizatiei „Salvati Copiii” Romania.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img