vineri, 29 martie, 2024

Barlad:Ora pamantului sarbatorita in zapada

Distribuie:

Publicat:

În fiecare an, în luna martie, sărbătorim în mod simbolic "Ora Pâmântului" (Earth Hour). Sambata, 24 martie 2018, între orele 20.30 şi 21.30, muzeograful Ciprian Vantdevara dorește ca barladenii sa se alăture  acestei campanii internaţionale şi să stingeţi lumina timp de o oră.

Observatorul Astronomic al Muzeului "Vasile Pârvan" Bârlad, va organiza observaţii astronomice în stradă, în zona parcului "Victor Ion Popa" (la strada principală).

“În cazul în care condiţiile meteo nu vor fi favorabile, o să ne întâlnim la sediul observatorului astronomic, unde se va desfăşura o prezentare despre impactul activităţilor umane asupra mediului înconjurător” ne-a declarat Ciprian Vantdevara, muzeograf in cadrul muzeului “ Vasile Parvan” din Barlad.                                                           Earth Hour este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.Activitatea constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.     Acest eveniment este promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup internațional de lobby pentru mediu și cotidianul australian Sydney Morning . Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30 la 21 martie 2007.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img