marți, 23 aprilie, 2024

BARLAD: PARLEZ-VOUS FRANCAIS?

Distribuie:

Publicat:

Cine nu iubeste limba lui Voltaire? Insa putini cunosc faptul ca ziua  de 20 martie este Ziua Internaţtionala  a Francofoniei si merita sa ne amintim, cu aceasta  ocazie, cit de mult ne-au influientat , pe noi, romanii , Franta si cultura franceza. . A existat o lunga perioada in istoria Europei cand  Franta a fost “laboratorul” ei de idei. Limba franceza  era limba diplomatiei si a claselor cultivate si se impusese in secolul al XVII-lea ca singura limba naturala a circulatiei ideilor in  Europa, preluand o misiune pe care o avusese timp de o mie de ani limba latina.        
Un profesor inimos alături de un grup de elevi au marcat aceasta data si au organizat,  in incinta bibliotecii „ Stroe Belloescu” din Barlad , un inedit moment artistic. 
Copiii Școlii Gimnaziale numarul 10 , coordonați de domnul profesor  Mintuta  Mihai, au  demonstrat ca si Romania este tara francofonă. Copii au citit despre semnificatia acestei zile, au recitat poezii in  limba franceza,  iar corul vocal al unitatii scolare, coordonat si acompaniat de dascalul Olivier  Olaru, a interpretat o serie de cantece in limba franceza.  De asemenea, au fost expuse picturi realizate de elevi, pe aceasta tema. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img