vineri, 29 martie, 2024

BARLAD: PICII AU LUAT CU ASALT SCOALA!

Distribuie:

Publicat:

La sfarsitul saptamanii trecute Scoala Gimnaziala „ Iorgu Radu” din Barlad si-a deschis portile pentru ai primi pe pustii curiosi insotiti de parinti responsabili. Acestia au beneficiat de un tur privat al salilor de clasa, precum si de discutii cu cadrele didactice.

In institutia scolara barladeana invata 652 de elevi, dintre care 343 in ciclul primar si 309 in ciclul gimnazial. Aceasta dispune de 14 sali de clasa, un laborator de chimie si unul de fizica, cate un cabinet de franceza, geografie, informatica, istorie si engleza (cu minibiblioteca in engleza), un atelier de arte plastice, un cabinet de logopedie si unul de consiliere scolara, biblioteca, o baza sportiva cu doua sali si doua terenuri, un cabinet medical si unul stomatologic.

Fiecare unitate de invatamant in care se organizeaza clasa pregatitoare are obligatia sa organizeze Ziua portilor deschise intr-una din zilele din intervalul 23 februarie – 2 martie.

Fiecare locuinta este arondata unei unitati de invatamant din proximitate – scoala de circumscriptie.
Inspectoratele scolare si unitatile de invatamant au obligatia de a asigura permanent, corect si cat mai rapid informarea si consilierea parintilor pe tema prevederilor legii si ale metodologiei.

Circumscriptiile scolare, planul de scolarizare, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate, perioada de desfasurare a evaluarii dezvoltarii psihosomatice, precum si adresele unitatilor/institutiilor la care se desfasoara evaluarea psihosomatica vor fi afisate pe site-urile inspectoratelor scolare judetene, precum si ale unitatilor de invatamant (daca exista).

Reamintim faptul ca invatamantul primar este obligatoriu si cuprinde clasa pregatitoare si clasele I-IV. Numarul de locuri alocate, prin cifra de scolarizare, pentru clasa pregatitoare in invatamantul de stat, este mai mare sau egal cu numarul copiilor care au implinit varsta pentru a incepe invatamantul primar, asigurandu-se, astfel, scolarizarea tuturor copiilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img