vineri, 19 aprilie, 2024

Barlad: Premierea elevilor cu rezultate la Olimpiada de Religie FOTO

Distribuie:

Publicat:

Marţi, 25 iunie a.c., cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, la Mănăstirea Bujoreni, Protopopiatul Bârlad,  a avut loc festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut rezultate bune şi premii la Olimpiada de Religie şi la Concursul naţional interdisciplinar „Cultură şi spiritualitate”, în anul şcolar ce tocmai s-a încheiat.

Manifestarea a început cu slujba Sfintei Liturghii, oficiată de un sobor de preoţi, în altarul de vară al Mănăstirii Bujoreni. Delegatul Preasfinţitului Părinte Episcop Ignatie a fost părintele consilier cultural Cosmin Gubernat. Din soborul preoţilor au mai făcut parte şi părintele protosinghel Euharist Micu, stareţul Mănăstirii Bujoreni, şi părintele protopop Vasile Lăiu.

După Sfânta Liturghie, în deschiderea festivităţii, părintele consilier cultural Cosmin Gubernat a transmis mesajul de binecuvântare al Părintelui Episcop Ignatie, precum şi aprecierea Ierarhului Huşilor pentru rezultatele deosebite obţinute şi numărul mare de elevi interesaţi de valorile spiritualităţii ortodoxe.

Invitată special la acest moment a fost doamna inspector şcolar general Gabriela Plăcintă, din cadrul ISJ Vaslui. Domnia sa a apreciat, la rândul său, rezultatele elevilor şi colaborarea foarte frumoasă dintre Biserică şi Şcoală, exprimându-şi totodată admiraţia faţă de programele educative şi culturale dedicate de Episcopia Huşilor copiilor şi tinerilor de pe tot cuprinsul judeţului Vaslui, în special celor aflaţi în situaţii defavorabile.

Doamna inspector pentru disciplina Religie, Monica Mocanu, a prezentat pe scurt rezultatele anului şcolar încheiat, mulţumind deopotrivă profesorilor şi elevilor pentru interesul acordat acestei discipline.

Au fost oferite apoi premiile, constând în cărţi, copiilor care au participat la diferitele faze ale Olimpiadei de Religie şi ale Concursului naţional interdisciplinar „Cultură şi spiritualitate”, în total fiind un număr de 112 elevi.

Elevii care au obţinut rezultate deosebite la fazele naţionale ale acestor competiţii, pe lângă premiile în cărţi, au primit din partea Episcopiei Huşilor şi premii în bani.

Totodată, părintele stareţ Euharist Micu a oferit tuturor celor prezenţi, daruri, din partea Mănăstirii Bujoreni.

De asemenea, din partea Asociaţiei Profesorilor de Religie din judeţul Vaslui au fost oferite două premii, pentru două tinere care s-au evidenţiat, pe parcursul anilor, la mai multe concursuri şi olimpiade de Religie.

Toţi tinerii prezenţi, alături de cadrele didactice, au luat prânzul împreună, în trapeza mănăstirii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img