vineri, 29 martie, 2024

Barlad : Prezenta record de „Ziua Națională și Globală a Curățeniei” – FOTO

Distribuie:

Publicat:

 

Cu ocazia marcării Zilei de Curățenie Națională și Globală „Let`s Do It, Romania!”, Bârladul a participat la acțiune cu un număr record de voluntari (1.489), care au colectat 3.094 saci, însumând aproximativ 25 tone de deșeuri, din peste 17 zone din jurul municipiului .

 

Astfel, din toate orașele județului Vaslui, mobilizarea cea mai bună în ce privește numărul de voluntari și implicit cantitatea de deșeuri colectate a fost în orașul nostru. Mobilizarea a fost posibilă cu sprijinul personalului din unitățile militare din Garnizoana Bârlad, Detașamentul de Pompieri, Detasamentului de Jandarmi , Sistemul de Gospodărire a Apelor Vaslui, Ocolul Silvic , Asociația „Myosotis” România, BiblioVoluntarii de la Biblioteca „Stroe Belloescu”, Asociația „Bună ziua, copii din Romania!”, Asociația Astronomică „Sirius”, Grupul Tineri Ortodocși „Sf. Ecaterina”, „Biker Boys”, dar și al unităților de învățământ: Colegiul Național „Ghe. Roșca Codreanu”, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza”, Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, Școala Gimnazială „V. Pârvan”, Școala Gimnazială „Iorgu Radu”, Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu”, Școala Gimnazială „Iacov Antonovici”, Școala Gimnazială „Principesa Elena Bibescu”, Școala Gimnazială „George Tutoveanu”, Școala Gimnazială de arte „N.N.Tonitza”, Grădinița cu P.P. nr. 2. Totodată, la activitate au mai luat parte și alte grupuri informale, precum și participanți individuali. Zonele care au fost curățate de deșeuri au fost: Centrul de Afaceri „Tutova”, Parcul „Mihai Eminescu” și în jurul liceului, Cartier „Deal II” – poligon, zona Cimitir „Eternitatea”, pădurea IRB spre ștrand, Grădina Publică, Oborul de vite, Lacul „Prodana”, maluile Pârâului „Valea Seacă”, Padurea „11 Iunie”, capătul străzii Alexandru Vlahuță, nalurile Râului Bârlad, și altele. Activitatea propriu-zisă s-a desfășurat în intervalul 9:30 – 12:00. Începând cu ora 12:00, mașinile Companiei de Utilitati Publice Bârlad au ridicat, din toate spațiile în care s-a acționat, sacii cu deșeuri strânși de către voluntari, respectiv o cantitate totală de 25 tone.

 

De organizarea la nivelul municipiului s-a ocupat Serviciul de Gospodarie din cadrul Primariei Bârlad, cu sprijinul lui Alexandru-Florin Rotaru, din partea echipei „Let`s Do It, Romania”.

 

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, a participat și el la acțiune, alături de un grup de angajați ai Detașamentului de Jandarmi Bârlad. El s-a arătat mai mult decât mulțumit de rezultatele acțiunii, dar mai ales de implicarea de care au dat dovadă voluntarii din Bârlad.

 

„Țin să îi felicit pe toți voluntarii care au participat la această acțiune, fie că vorbim de elevi, sau angajați ai unor instituții de stat, pentru sprititul civic de care au dat dovadă, pentru implicarea energică și pentru exemplul pe care l-au dat. Aceste lucruri demonstrează că mesajul transmis a fost pe deplin înteles, și anume că numai având mare grijă de natură putem să ne asigurăm, tuturor, un viitor sănătos. Ori, viitorul nostru este o responsabilitate pe care trebuie să o transformăm cât mai repede în obligație”, a spus primarul Dumitru Boroș.

 

De asemenea, la activitate au mai luat parte și viceprimarul Bârladului, Roxana Miron-Feraru, zeci de cadre didactice din localitate, precum și funcțiuonari publici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img