vineri, 29 martie, 2024

BARLAD: STRIGATUL DISPERARII NU ESTE AUZIT DE AUTORITATI

Distribuie:

Publicat:

Nu este barladean care sa nu fi auzit de Myosotis sau Casa Esme. Activitatile pe care acestia le desfasoara sau persoanele pe care le ajuta i-au facut cunoscuti. Acum, mana inimoasa de oameni are nevoie de ajutor. Si nu pentru ei, ci pentru cei pe care ii ajuta.    
Centrul de Zi pentru copii cu dizabilitati „Casa Esme” ajuta la aceasta ora  43 de copii cu autism, atat din oras cat si din imprejurimi , si nu mai beneficiaza din acest an de subventia acordata de la bugetul de stat in baza Legii 34/1998. Ca sa isi desfasoare in continuare activitatea , acestia au nevoie de 7000 de lei lunar.     
 „ Asteptam sa se aprobe bugetul de stat ca sa aflam daca ni se aproba aceasta subventie. Intre timp, bugetul a fost adoptat si cert este ca Asociatia «Myosotis» nu va primi deloc bani de la Ministerul Muncii in anul 2017. Noua ne trebuie o suma relativ mica, adica 7.000 de lei pe luna. Inca de la inceputul lui ianuarie, noi am initiat un dialog cu autoritatile locale, iar primarul s-a aratat dispus sa ne ajute. Am vazut ca deja s-a aprobat un proiect prin care s-a infiintat o comisie ce va evalua si selectiona asociatiile care acorda servicii de asistenta sociala si care solicita subventii. In acest moment, singura noastra solutie ca sa putem continua activitatea la Centrul de Zi este sa obtinem subventia de la bugetul local. Cei 7.000 de lei/lunar pe care speram sa-i primim reprezinta doar 55-56% din cheltuielile noastre, restul fondurilor necesare provenind din donatii, care oricum sunt in scadere. Continuam sa functionam in speranta ca, in cel mult trei saptamani, vom primi banii de la bugetul local”, ne-a declarat Mihai Popa, directorul „Myosotis” Romania
Si cum „ speranta moare ultima” poate edilul sef, Dumitru Boros, va gasi resursele financiare ,  astfel incat aceste sufletele sa beneficieze de terapia  atat de necesara celor care sufera de autism. Ne gandim ca daca a gasit aproape un miliard de lei vechi sa ii directioneze catre Biblioteca „ Stroe Belloescu” pentru inventarierea cartilor rare va gasi si pentru Asociatie sursa de finantare. Poate ar trebui sa se implice si parlamentarii locali, unul dintre acestia ,deputatul Adrian Solomon, fiind presedintele comisiei de munca si dialog social. Asa vom afla raspunsul in legatura cu scoaterea ONG-ului de pe lista Ministerului.                                                                                                                                                                                       

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img