marți, 16 aprilie, 2024

BARLAD: Tigarete de contrabanda confiscate de catre politisti

Distribuie:

Publicat:

Politistii barladeni au ridicat in vederea confiscarii 4.000 tigarete cu timbre de accizare din Republica Moldova, de la un tanar, in varsta de 25 ani, din municipiul Barlad.

         Politistii Biroului de Ordine Publica Barlad impreuna cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui au desfasurat, la acest sfarsit de saptamana, pe raza municipiului Barlad, actiuni pentru prevenirea faptelor antisociale si pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice.

In cadrul actiunii a fost identificat, in zona Pietii Sf. Ilie, M. Catalin, in varsta de 25 ani, din municipiul Barlad care oferea spre vanzare 4.000 tigarete avand timbru de accizare din Republica Moldova, bunuri provenite din infractiunea de contrabanda.

    Pe numele tanarului a fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, fapta prevazuta de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

    In conformitate cu prevederile Codului Vamal, colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia sunt fapte asimilate infractiunii de contrabanda, iar pedeapsa prevazuta de Legea 86/2006 este inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img