vineri, 29 martie, 2024

Basescu nu scapa de DOSARUL NANA

Distribuie:

Publicat:

S-a hotarat, dosarul Nana merge mai departe. Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa ICCJ este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Prin incheierea nr. 1093/C din data de 30 septembrie 2015, Curtea de Apel Bucuresti a admis contestatia formulata de Parchetul de pe langa Tribunalul Calarasi, iar in baza art. 346 alin. 1 Cod de procedura penala a respins ca neintemeiate cererile si exceptiile formulate de catre mai multi inculpati din dosarul intitulat generic „Dosarul Nana”. Totodata Curtea a constatat legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul nr. 236/P/2014 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de urmarire penala si criminalistica.

Reamintim faptul ca, procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus sesizarea instantei prin rechizitoriul intocmit la data de 5 mai 2015 in cauza avand ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate si arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judetul Calarasi.

Traian Basescu declara, la vremea respectiva, pe pagina sa de socializare: „Sper ca astfel de investigatii sa se faca in toata tara, incepand spre exemplu cu judetele Vrancea si Timis. Ioana Basescu a cumparat de la o firma italiana cele 290,4 hectare de la Nana in octombrie 2013 in baza inscrisurilor legale de la cartea funciara, cu deplina buna credinta. Oare de ce timp de trei ani cat timp firma italiana a detinut proprietatea terenurilor nu s-a facut nicio investigatie?”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img