joi, 28 martie, 2024

Bashar al-Assad: Sa ma amintiti drept salvatorul Siriei

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Bashar al-Assad spune ca vrea sa fie amintit peste 10 ani drept cel ce a salvat Siria, intr-un interviu dat ziarului spaniol El Pais. Assad, a carui soarta a reprezentat elementul central in eforturile de incheiere a razboiului civil sirian ce intra in cel de-al 6-lea an consecutiv, a lasat deschisa intrebarea daca va ramane sau nu presedinte pana atunci, scrie The Guardian.

Acesta a declarat ca este pregatit sa implementeze acordul mult asteptat de incetare a focurilor, insa doar in conditiile in care rebelii si sustinatorii lor internationali nu se vor folosi de aceasta miscare pentru a obtine un avantaj.

„In 10 ani, daca pot salva Siria in calitate de presedinte – insa asta nu inseamna ca voi fi presedinte peste 10 ani, vorbesc doar despre perspectiva mea asupra celor 10 ani (…)”, a spus acesta in interviu.

„(…) Daca Siria va fi in siguranta, iar eu sunt cel ce si-a salvat tara – aceasta este datoria mea”. „Daca poporul sirian ma vrea la putere, voi fi acolo. Daca nu ma vor, atunci nu pot face nimic, adica, nu imi pot ajuta tara, astfel ca as fi nevoit sa plec imediat”, a continuat Bashar al-Assad, pentru El Pais.

Puterile lumii au sustinut incetarea ostilitatilor in Siria pentru a pava calea spre noi tratative de pace, insa armistitiul a fost afectat de intensificarea luptelor la sol.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img