marți, 19 martie, 2024

Bataie de joc intr-o comuna vasluiana.Vacante de lux din fondurile Primariei IVANESTI

Distribuie:

Publicat:

Bataie de joc pe bani publici la Primaria Ivanesti din judetul Vaslui. In comuna oamenii inoata prin noroaie, nu au apa si canalizare, dar primaria este dotata printre altele cu jacuzzi. Primarul si angajatii de aici au plecat in repetate randuri in concedii la mare sau la munte si au folosit cardurile de combustibil ale primariei. Aceleasi carduri au fost folosite de functionari si pentru a achizitiona mancare si bautura. Toate aceste nereguli au iesit la iveala in urma unui control al Curtii de Conturi.
Primaria Ivanesti este una din putinele institutii de acest gen din tara care are baie cu jacuzzi. La inaugurarea sediului, autoritatile locale sustineau ca au amenajat o baie speciala pentru angajati, situata la etaj langa biroul primarului. Birourile au fost facute dupa ultima fita a vremii respective si dotate cu mobilier si parchet sau gresie de cea mai buna calitate. Angajatii ar fi avut nevoie insa si de umbrele deoarece la prima ploaie incaperile s- au umplut de apa. Acoperisul a cedat!

In urma verificarilor facute de inspectorii Curtii de Conturi s-au constatat abateri grave privind gestionarea fondurilor publice: lucrari la preturi supraevaluate, plati facute catre firmele de partid ale primarului, pentru lucrari neefectuate si… tone de combustibil consumat de functionarii primariei, fara justificare.

De fapt acesta este cel mai mare prejudiciu constatat in urma controlului efectuat la Primaria Ivanesti. Valoarea combustibilului consumat fara justificare intr-un singur an de functionarii primariei atinge valoarea de 60.000  lei.
Curtea de Conturi a constatat ca functionarii Primariei Ivanesti au alimentat combustibil de la benzinarii din diverse localitati din tara, de pe litoral sau la munte. De asemenea de pe cardul de benzina s-au cumparat produse alimentare si bauturi din benzinarii.

Foile de parcurs prezentate echipei de control au scos la iveala si o situatie care de-a dreptul aberanta. In aceeasi zi si la aceeasi ora s-au efectuat si curse de acelasi sofer atat cu trei masini diferite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img