vineri, 29 martie, 2024

Bautura-medicament care are grija de sanatatea inimii

Distribuie:

Publicat:

Laptele de aur, cum mai este denumit turmeric latte, este o bautura foarte simpla care are la baza laptele si pulberea de turmeric pe care o gasesti in toate magazinele. Turmericul a fost numit cea mai importanta planta din lume, deoarece se foloseste de mai bine de 4000 de ani in alimentatie si in tratarea numeroaselor probleme medicale.

A ajuns sa fie extrem de apreciata in intreaga lume, datorita faptului ca ea contine pulberea de turmeric, despre care se stie ca aduce o multime de beneficii pentru sanatate.

De ce sa nu inlocuiesti cafeaua de dimineata cu un turmeric latte care-ti inveseleste toata ziua atunci cand este mohorat afara si, in plus, are o multime de beneficii pentru sanatate.

Cu siguranta ca recunosti pulberea de turmeric, deoarece ea confera acea culoare galbena orezului. Pulberea de turmeric este folosita pentru a prepara curry-uri, lapte cu turmeric, orez, dar si in supe/ciorbe sau smoothie-uri.

De ce sa bei turmeric latte?

Turmericul este folosit de peste 4000 de ani

Turmericul are un puternic efect antiinflamator, ameliorand diverse tipuri de dureri.

Datorita substantei active, numita curcumina, turmericul impiedica formarea, proliferarea si invazia cancerului. Un studiu din 1987 a investigat efectele curcuminei asupra capacitatii toxinelor de a altera ADN-ul si au descoperit ca curcumina este antimutagen eficient impotriva mai multor substante ce cauzeaza cancer, dar acest lucru a fost un studiu in vitro, adica in eprubeta.

Turmericul are grija de sanatatea inimii, a creierului si creste imunitatea.

Turmericul s-a dovedit a fi extrem de util in cazul fumatorilor, impiedicand aparitia mutatiilor genetice cauzate de fumul de tigara.

Turmericul poate contribui la reducerea inflamatiei asociate cu astm.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img