marți, 16 aprilie, 2024

Bauturi care ajuta la detoxifierea rinichilor si curata sangele de toxine

Distribuie:

Publicat:

Toxinele din corp afecteaza modul de functionare a rinichilor si a ficatului. Ca sa le eviti problemele trebuie sa ai un stil de viata sanatos, sa ai o alimentatie echilibrata si sa te asiguri ca ajuti corpul sa elimine toxinele din corp. 

Ca sa previi problemele renale si formarea pietrelor la rinichi trebuie sa intelegi ca urina are numeroase deseuri dizolvate in ea, iar atunci cand acestea sunt prea multe si intr-o cantitate mica de urina pot sa apara problemele. De aceea, este important sa consumi apa si bauturi care ajuta la detoxifierea rinichilor si la prevenirea problemelor renale.

Potrivit site-ului mdhealthtips.com cele mai bune solutii ca sa ajuti la detoxifierea rinichilor sunt aceste bauturi pe care pe poti prepara foarte usor acasa. stim deja ca sucul verde care contine verdeturi si legume este unul dintre cele mai bune bauturi detoxifiante pentru corp. insa, trebuie sa stii cum sa il prepari si care sunt celelalte combinatii pe care le poti face ca sa ajuti rinichii sa functioneze bine.

Sucul verde

Este foarte important sa folosesti o cantitate mare de spanac, patrunjel, varza kale, zucchini, salata verde, morcovi, telina apio si castraveti pentru a obtine un suc proaspat stors. De asemenea, pulberile de spirulina, chlorella sau iarna de grau pot sa fie incluse in aceasta bautura, deoarece sunt recunoscute pentru faptul ca ajuta la curatarea sangelui de toxine. 

Apa cu otet din cidru de mere Iamaie

Ai nevoie de: otet din cidru de mere organic, lamai si apa. Foloseste aceste ingrediente pentru a prepara o bautura pe care sa o consumi patru zile consecutive pentru a beneficia de efectele sale detoxifiante. 

Sucul de merisoare

Acest suc pe care-l poti face acasa din merisoare congelate are capacitatea de a reduce excesul de oxalati de calciu care stau la baza formarii pietrelor la rinichi. Fie ca alegi sa-l cumperi (insa mare atentie la ingrediente ca sa nu contina zahar si conservanti) sau sa-l faci acasa, acest suc are un efect protector asupra rinichilor, ferindu-i de infectii. 

Sucul de sfecla rosie

Sfecla rosie este foarte buna pentru sanatate, insa nu o consumam suficient de des. Ea contine betaina, un puternic antioxidant care care ajuta la eliminarea oxalatilor de calciu si a toxinelor din rinichi. Prepara sau cumpara suc de sfecla presat la rece pe care il poti dilua cu putina apa si cu zeama de lamaie ca sa te obisnuiesti cu gustul lui. Un alt truc bun ar fi acela de a folosi ghimbirul pentru a ascunde gustul sfeclei, in cazul in care nu ii place prea mult. 

Sucul de lamaie

Un consum regulat de lamaie creste nivelul de citrati din urina si ne protejeaza de formarea  pietrelor la rinichi. Prepara o limonada dintr-o jumatate de cana de zeama de lamaie cu un litru de apa si cosum-o in special dimineata inainte de micul dejun, deoarece protejeaza rinichii de formarea pietrelor, diluand urina. 

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img