marți, 16 aprilie, 2024

Bauturi care mentin temperatura constanta in perioada rece

Distribuie:

Publicat:

Sezonul rece este cel mai bun moment sa sorbim bauturi calde sau interesante. Unele dintre ele sunt chiar recomandate in sezonul rece deoarece mentin o temperatura constanta a organismului si protejeaza sistemul imunitar. Iata cateva idei de bauturi interesante cu care sa te rasfeti cat inca mai este rece afara!

Ciocolata calda cu nuca de cocos

Ciocolata neagra este extrem de sanatoasa pentru organism, avand proprietati miraculoase. Asadar, in sezonul de iarna, consuma ciocolata calda neagra cu nuca de cocos deoarece te va mentine in forma si iti va incalzi corpul. Cum o prepari? Intr-un castron pune lapte de nuca de cocos si sirop de ciocolata. Adauga zahar pudra si extract de vanilie. Nu uita de un varf de praf de sare. Amesteca bine, pune crema pe foc si las-o sa fiarba. Serveste cand este calda. Ciocolata calda este o bautura gustoasa, dar si extrem de sanatoasa!

Ceai verde cu musetel

Cu siguranta cunosti beneficiile ceaiului care este o bautura esentiala pentru mentinerea sanatatii pe timp de iarna. In sezonul rece, amestecul de ceai verde cu musetel intareste imunitatea si te ajuta sa te simti mai bine indiferent de temperatura de afara. Fiind bogat in antioxidanti, ceaiul detoxifiaza organismul. Asadar, o optiune sanatoasa de bautura in aceasta iarna este ceaiul verde cu musetel pentru ca previne raceala si gripa.

Limonada cu unt

Limonada cu unt este o bautura sanatoasa si perfecta pentru iarna deoarece este bogata in antioxidanti si extrem de nutritiva. Cum o prepari? In limonada adaugi coaja de portocala si zahar, iar apoi incalzesti lichidul. Lasi limonada sa se raceasca si, atunci cand o servesti, adaugi un varf de lingurita de unt in cana. Aceasta bautura nu este doar hranitoare, ci ajuta si la imbunatatirea sistemului imunitar al organismului.

 

Vin fiert

bauturi de iarnaO cana de vin fiert este mereu binevenita in sezonul de iarna si te incalzeste imediat! Adaugand mirodenii in vin atunci cand il fierbi obtii un amestec ce intareste imunitatea organismului cand temperaturile sunt extrem de scazute. Cum il prepari? Adauga in vinul care fierbe pe foc scortisoara, nucsoara, cuisoare, bucatele de mar si de portocala. Unele persoane prefera sa adauge si zahar sau suc de portocale in loc de feliute pentru a face bautura mai dulce. Servita intr-o seara de iarna alaturi de prieteni este perfecta!

Martini de coacaze

Coacazele te ajuta sa iti mentii temperatura organismului constanta si ofera corpului tau nutrientii necesari pe timp de iarna. Cum prepari un martini de coacaze? Amesteca o cantitate mica de vodka cu suc de coacaze. Adauga apoi putin suc de portocale si mixeaza totul cu gheata intr-un blender. Acest cocktail este perfect pentru o petrecere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img