joi, 28 martie, 2024

Beneficiile ceaiului rosu

Distribuie:

Publicat:

Rooibos, cunoscut la noi sub denumirea de ceai rosu african, este un extras natural, fara cofeina, bogat în antioxidanti, cu numeroase virtuti medicinale. Licoarea cu gust dulce-acrisor are efecte antibacteriene, antiinflamatoare, anticancerigene si antispasmodice, scrie ziarulring.ro.

Ceaiul rooibos (tufis rosu) se obtine din frunzele verzi si lucioase ale arbustului Aspalathus linearis. Dupa procesare, frunzele îsi schimba culoarea în rosu. În Africa de Sud, locul de origine, bastinasii consuma ceaiul rosu de mii de ani, datorita proprietatilor sale medicinale. La noi, este cunoscut mai ales gratie gustului placut, iar în ultimul timp a început sa fie recomandat de fitoterapeuti datorita proprietatilor care ajuta la protejarea inimii.

Sursa generoasa de antioxidanti

În ceaiul rosu au fost identificate aproximativ 9. 000 de flavonoide, multe dintre ele prezente, în general, si în alte plante. Dintre toti antioxidantii pe care îi contine, 2 sunt mai deosebiti: aspalatin si nothofagin, care combat radicalii liberi si protejeaza inima.

Piele tonifiata cu ceai de rooibos

Rooibos este unic tocmai datorita continutului de aspalatin, fiind singura planta de pe glob care contine acest antioxidant, din ceea ce s-a descoperit pana acum. În corpul uman, substanta joaca un rol protector împotriva compusilor care pot cauza cancer sau care pot afecta starea celulelor corpului.

În plus, acest compus contribuie la reglarea tensiunii arteriale, la îmbunatatirea circulatiei sangelui si la mentinerea sanatatii inimii. De asemenea, ceaiul rosu are un continut mare de minerale esentiale  organismului (calciu, fier, potasiu, magneziu si zinc), dar si de vitamine (A, C si E).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img