vineri, 29 martie, 2024

Beneficiile semintelor de chia: ajuta in procesul de slabire

Distribuie:

Publicat:

Ai foarte multe motive pentru care sa adaugi semintele chia in alimentatia ta. Acestea sunt pline de minerale, vitamine si acizi grasi, care ajuta organismul sa lupte impotriva bacteriilor dar si sa functioneze corect. Tot aceste seminte sunt cele care ajuta la reglarea greutatii si lupta impotriva radicalilor liberi, atat de daunatori organismului tau.

Reprezinta o sursa de energie. Chia reprezinta o sursa de energie, de care ai nevoie intreaga zi. Sunt bogate in proteine. 14% din continutul lor reprezentand proteina. Atat pentru treburile zilnice, cat si pentru antrenamentele la sala, semintele chia sunt ideale pentru organismul tau.

Ajuta la formarea masei musculare. Datorita aportului de fibre si proteine, semintele chia ajuta la regenerarea tesuturilor, ceea ce le face perfecte pentru perioadele de efort fizic. Adauga-le la salate sau la alte mancaruri.

Amelioreaza durerile articulare. Acizii Omega-3 pe care ii contin semintele de chia ajuta la reducerea semnificativa sau chiar la stoparea completa a durerilor de articulatii.

Ajuta in procesul de slabire. Datorita continutului de  fibre si proteine, semintele de chia te ajuta sa iti mentii greutatea optima si sa scapi de kilogramele in plus. De asemenea, scapi si de senzatia de foame permanenta, pentru ca incetinesc absorbtia alimentelor, ceea ce va duce la un apetit redus. sursa: clickpentrufemei.ro

S.D.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img