marți, 19 martie, 2024

Beneficiile sucurilor proaspete

Distribuie:

Publicat:

Sucurile de fructe si legume proaspete si crude sunt foarte necesare ca supliment pentru orice alimentatie, chiar daca nu urmam o dieta speciala si mancam orice dorim. Daca practicam un regim alimentar intamplator si nerational, asemenea sucuri sunt intr-adevar de cel mai mare folos, pentru ca dau corpului ingredientele active si vitaminele de care el duce lipsa, daca alimentatia e mai mereu gatita si conservata.

Pe de alta parte, un regim exclusiv din alimente crude poate conduce la devitalizare daca el nu este realizat corect, pentru ca atunci o mare parte din continutul hranitor al alimentelor crude este folosit drept combustibil pentru a produce energia de care organele digestive au nevoie in procesul de asimilare, care dureaza pana la 3-4 sau chiar 5 ore de la masa.

Cand insa bem sucuri crude de fructe sau legume situatia este alta, deoarece acestea sunt prelucrate in 10-15 minute dupa ce le bem si sunt folosite apoi aproape in intregime pentru hranirea si regenerarea celulelor si tesuturilor cu minimum de efort din partea sistemului digestiv.

Proprietati ale sucurilor naturale
Desi nelipsite in alimentatia de zi cu zi, fructelor si legumelor nu li se acorda inca nici locul si nici importanta cuvenita in alimentatie, caci, pe langa regulile de igiena generala (evitarea aerului inchis, buna oxigenare a sangelui prin exercitii respiratorii si plimbari in aer liber, continenta amoroasa, mentinerea unei stricte igiene corporale, curatirea colonului etc), mai este absoluta nevoie ca organismul sa primeasca hrana organica vie.

Sanatatea publica ar beneficia, desigur, mai mult de terapeuticile naturale, daca acestea ar fi folosite mai des si, de preferinta, pentru evitarea si prevenirea bolilor, decat pentru vindecarea lor, in locul medicinii alopate.

Efecte vindecatoare
Pretioase pentru numerosi bolnavi carora le amelioreaza sau le vindeca bolile, sucurile de legume si fructe, mai ales cand sunt extrase in momentul folosirii, se dovedesc a fi, pentru cel care se simte bine, o alimentatie extrem de energetica si vitalizanta.

Astfel, sucurile de fructe sunt adevarati purificatori ai corpului. Fructele folosite, insa, trebuie sa fie mature si nu trebuiesc mancate la masa impreuna cu alte alimente care contin amidon (paine, fainoase, dulciuri). Daca sunt alese fructe suficient de variate, ele pot da organismului toate zaharurile de care acesta are nevoie.

Sucurile de legume sunt regeneratoare si imbunatatesc metabolismul. Ele contin toti aminoacizii, mineralele, sarurile, enzimele si vitaminele necesare, cu conditia sa fie proaspete, crude, fara conservanti si sa fie extrase in mod corect din legume.

Pietrele la vezica biliara, rinichi, sunt urmarea naturala a consumului de carne, amidon concentrat si zaharuri, care fac ca organismul sa nu poate elimina depozitele de calciu anorganic. Calciul este un element vital, dar numai sub forma solubila in apa, intalnit astfel in sucurile proaspete de fructe si legume; ca atare, el trece prin ficat si este asimilat complet.

Cel anorganic, insolubil in apa, este eliminat prin canalele biliare, este dus la vezica biliara sau in terminatiile vaselor sanguine din abdomen; depunandu-se in zona anusului, genereaza hemoroizi. Cand se opreste in rinichi, creeaza acumulari sub forma de nisip sau pietre.

Partea vitala a legumelor se afla in suc si de aceea omul trebuie sa se hraneasca cu legume crude, nefierte. Un regim exclusiv din cruditati, insa, nu cuprinde o cantitate suficienta de calorii datorita cantitatii mari de energie cheltuita pentru digerarea si asimilarea alimentelor crude, proces ce dureaza 3-4 si uneori chiar 5 ore, in timp ce, in cazul sucului de legume crude, acesta este asimilat in 10-15 minute si folosit aproape in intregime pentru hranirea si regenerarea tesuturilor, cu un minim de efort din partea aparatului digestiv.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img