vineri, 29 martie, 2024

Bicarbonat de sodiu – Beneficii, utilizari, trucuri

Distribuie:

Publicat:

Bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este un mineral cu calitati extraordinare pentru curatat si tocmai de aceea nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa. Poate fi folosit in nenumarate feluri. Bicarbonatul de sodiu este facut din dioxid de carbon si cenusa de soda, este usor alcalin, neutralizeaza mirosurile din apa si le absoarbe pe cele din aer.

Beneficii bicarbonat de sodiu

1. Curata scurgerile

Toarna in scurgerea chiuvetei o ceasca de bicarbonat de sodiu urmata de trei cesti cu apa fierbinte.

2. Poate fi folosit ca antiacid

Neuralizeaza aciditatea gastica.

3. Inlatura mirosurile neplacute din haine

Pune rufele la inmuiat timp de 2-3 ore sau peste noapte intr-o apa in care s-a turnat o ceasca de bicarbonat de sodiu.

4. Neutralizeaza mirosul transpiratiei

Aplica cu o pensula la subrat bicarbonat de sodiu.

5. Curata dintii

Amesteca jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu cu peroxid si spala-te pe dinti cu aceasta solutie.

6. Inlatura mirosul de caine si de urina

Stropeste locul in care a urinat cainele cu bicarbonat de sodiu. Dupa cateva ore poti incepe curatarea lui.

7. Calmeaza durerile cauzate de intepaturile insectelor si a arsurilor solare

Toarna doua lingurite de bicarbonat de sodiu in apa in care faci baie pentru a scapa de iritatii.

8. Curata argintaria si aragazul

Amesteca bicarbonat de sodiu si apa dupa care incepe sa cureti obiectele din argint. Rezultatul va fi uimitor.

Pentru aragaz, presara praful de bicarbonat peste zonele cu probleme si apoi putina apa, cat sa-l inmoaie. Apoi lasa-l peste noapte si poti curata a doua zi dimineata.

Trucuri de frumusete cu bicarbonat de sodiu
Banalul bicarbonat de sodiu poate fi utilizat la prepararea mai multor produse cosmetice. Iata numai cateva exemple.

1. Deodorant

Amesteca bicarbonat de sodiu cu apa, pana obtii o pasta moale. Aplic-o la subrat si vei scapa de transpiratie, dar si de petele galbene de la axila.

2. Sampon

Din cand in cand, iti poti spala parul cu bicarbonat de sodiu. Adauga o cantitate mica de bicarbonat in samponul cu care te speli si clateste parul ca de obicei. Vei curata astfel parul de toate reziduurile ramase de la produsele de styling.

3. Sampon uscat

Bicarbonatul de sodiu te poate ajuta sa-ti cureti parul fara sa-l uzi. Imprastie-ti in par o cantitate mai mica sau mai mare de bicarbonat (in functie de cat de uleios ai parul), apoi maseaza-ti parul si piaptana-te.

4. Exfoliant

Bicarbonatul de sodiu este un excelent exfoliant natural. Amesteca-l cu putina apa si freaca-te cu pasta rezultata pe piele. Celulele moarte vor fi indepartate, fara chimicale.

5. Puncte negre

Scapa rapid de punctele negre cu ajutorul unei solutii din apa distilata si bicarbonat de sodiu. Aplica pasta pe fata, apoi stai deasupra unui vas cu aburi. Apoi, pentru scoaterea punctelor negre foloseste tampoane de bumbac.

6. Bai detoxifiante

Amesteca o parte de sare de mare cu o parte bicarbonat de sodium, apoi adauga-le in apa de baie, impreuna cu uleiurile tale esentiale preferate. Vei beneficia de un efect de toxifiere si relaxare garantat.

7. Cuticule

Daca cuticulele tale arata ca dupa razboi, afla ca o pasta din bicarbonat de sodiu cu apa calduta aplicata la baza unghiilor face minuni. Aceeasi pasta o poti aplica si pe fata si pe maini, pentru a curata pielea.

Apa de gura cu bicarbonat de sodiu
Cu respiratia urat mirositoare nu este de glumit. Iata cum ai putea sa faci acasa apa de gura. Ai nevoie de: apa, bicarbonat de sodiu, uleiuri esentiale si un recipient care se poate inchide.

Pune o ceasca de apa calda intr-un recipient care iti permite sa amesteci cu usurinta toate ingredientele. Adauga apoi o lingura de bicarbonat de sodiu (acesta este elementul care va anihila mirosul urat).

Completeaza cu uleiuri esentiale: cinci picaturi de ulei de ceai si sapte picaturi de ulei de menta. Si uleiul de ceai ajuta la indepartarea mirosului urat datorita proprietatilor antibacteriene care distrug bacteriile ascunse in gura ta. Din cauza faptului ca uleiul de ceai are un miros foarte tare este nevoie de uleiul de menta atat pentru a-l masca cat si pentru a-ti da o senzatie de prospetime odata ce ai folosit apa de gura facuta in casa.

Poti folosi si alte uleiuri esentiale, ca de exemplu cel de citrice care se potriveste foarte bine in reteta aceasta.

Dupa ce ai pus toate ingredientele de care ai nevoie in recipient, amesteca bine continutul. Poti inchide recipientul si incepi sa il agiti sau utilizeaza lingura pentru ca totul sa se amestece bine. Apa calda ajuta ingredientele sa se combine rapid intre ele.

Dupa ce ingredientele s-au amestecat bine, ia o gura, clateste timp de un minut si scuipa. Repeta procesul in fiecare zi si in curand vei scapa de respiratia urat mirositoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img