vineri, 29 martie, 2024

Bilantul activitatilor desfasurate la nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi in anul 2016

Distribuie:

Publicat:

Anul 2016 a reprezentat pentru personalul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi o perioada in care s-au depus eforturi pentru indeplinirea atributiilor la toate nivelurile si realizarea standardelor de calitate in domeniile ce revin politiei de frontiera – controlul si supravegherea frontierelor, cooperarea politieneasca, combaterea infractionalitatii transfrontaliere, evaziunii fiscale, asigurarea ordinii si linistii publice in zona de frontiera.

In prezenta domnului chestor principal de politie Liviu-Marius Galos, adjunct al Inspectorului General al Politiei de Frontiera Romane, a prefectului judetului Iasi domnul Marian Grigoras, a presedintelui Consiliului Judetean Iasi si a sefilor de institutii cu care au fost desfasurate misiuni de cooperare, politistii de frontiera ieseni si-au prezentat in data de 31 ianuarie, evaluarea activitatilor desfasurate in anul 2016.

Din punct de vedere al situatiei operative, activitatea politistilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi se prezinta astfel:

TRAFIC INREGISTRAT

In anul 2016, valorile de trafic prin punctele de trecere ale frontierei aflate in zona de competenta I.T.P.F. Iasi au inregistrat aproximativ 8.600.000 de treceri persoane, din care 5.300.000 cetateni U.E. si 3.300.000 cetateni non-UE  si 2.800.000 mijloace de transport.

FAPTE ILEGALE

In anul 2016 la nivelul  I.T.P.F. Iasi au fost inregistrate 1.189 evenimente de frontiera, constatandu-se 1.936 infractiuni, in care au fost implicate 1.572 persoane.

In anul 2016, au fost aplicate 2.978 sanctiuni contraventionale, valoarea constatarilor fiind de 1.420.535 lei.

COMBATEREA MIGRATIEI ILEGALE

Dotarile cu tehnica moderna de supraveghere atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte, fixe sau mobile cat si mijloacele de mobilitate terestra si pe apa, au facut posibila interventia prompta si rapida a tuturor echipajelor politiei de frontiera.

In anul 2016 la frontiera verde, s-a inregistrat un numar de 22 cazuri de incercare de trecere ilegala a frontierei de stat, fiind retinute 36 persoane care intentionau sa treaca ilegal frontiera.

PREVENIREA SI COMBATEREA CONTRABANDEI SI A INFRACTIUNILOR CONEXE

Pe linia prevenirii si combaterii contrabandei si a infractiunilor conexe, la nivelul I.T.P.F. Iasi au fost constatate  522 de infractiuni. Urmare a masurilor intreprinse au fost confiscate urmatoarele bunuri: 1.200.000 pachete tigari, 2.300 litri alcool, si 136 de autovehicule folosite in traficul cu produse accizabile.

COMBATEREA TRAFICULUI INTERNATIONAL CU AUTOTURISME FURATE

Pe linia combaterii traficului international cu autoturisme furate, la nivelul I.T.P.F. Iasi, in urma activitatilor specifice desfasurate, au fost constatate 30 de infractiuni, in care au fost implicate 39 de persoane. Urmare a masurilor intreprinse au fost descoperite 34 de autovehicule care figurau ca fiind declarate furate.

NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR SI MUNITIILOR

Pe linia infractiunilor de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, au fost constatate 29 infractiuni, ocazie cu care au fost confiscate 11 arme ( neletale, de vanatoare etc.)  si 180 cartuse.

FALS SI UZ DE FALS

Pe linia infractiunilor de fals si uz de fals au fost constate 341 infractiuni savarsite de participantii la trafic care au prezentat la control fie pentru ei, fie pentru mijloacele de transport cu care se deplasau, documente care nu indeplineau conditiile de forma si de fond ale celor autentice necesare trecerii frontierei.

PREVENIREA SI COMBATEREA BRACONAJULUI

Pe timpul actiunilor specifice desfasurate de politistii de frontiera pe linia prevenirii si combaterii braconajului, au fost constatate, in cursul anului 2016, 269 infractiuni, au fost retinute in vederea confiscarii 1.653 kg peste, in valoare de  19.064 lei, 43 barci in valoare de 131.300 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img