joi, 28 martie, 2024

Bisnita pe OLX: cat costa bancnota de 100 lei cu regele Ferdinand si regina Maria

Distribuie:

Publicat:

Banca Nationala a Romaniei a pus in circulatie o bancnota speciala. Valoarea ei e de 100 lei, pe fata sunt regele Ferdinand si regina Maria, iar pretul ei e de 150 lei. Totusi, pretul de pe OLX a ajuns mult mai mare. Poate si pentru ca-i editie limitata.

Un utilizator OLX a listat pe 5 decembrie bancnota de 100 de lei cu regele Ferdinand si regina Maria. Ea are o valoare de piata fixa, dar BNR cere 150 de lei pentru ea. Pe OLX, aceasta a ajuns la 300 de lei. Daca te decizi s-o cumperi de pe OLX, e bine sa stii ca e livrata cu plata ramburs.

Nu doar atat, dar ai doua servicii de curierat. Te costa 22 de lei sa o ai acasa. Deci, pentru 322 de lei cumperi 100 de lei. Probabil e o afacere buna, ca vine cu pliant si plic BNR. Certificata 100%, probabil.

Nu e prima afacere de acest tip pe OLX, dar e amuzant sa ajungi sa platesti dublu pentru o bancnota si aproape de trei ori mai mult decat valoarea inscrisa pe ea doar pentru ca e editie limitata. 

Ce are special bancnota scoasa la bisnita pe OLX

Pe 1 decembrie 2018, BNR a introdus aceasta bancnota in editie de colectie. Pe fata sunt regele Ferdinand si regina Maria. Cam ca toate lucrurile care se intampla anul acesta, si acest fapt e in spiritul centenarului.

Data punerii in circulatie, respectiv 1 decembrie 2018, este imprimata pe verticala, in dreapta. Iar pe aversul bancnotei sunt: in partea dreapta portretele regelui Ferdinand I si reginei Maria, dedesubt, pe doua randuri, numele acestora si anii de viata, respectiv „Regele Ferdinand I 1865-1927” si „Regina Maria 1875-1938”. In zona centrala, e o imagine de la Marea Adunare Nationala de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918.

Mai sunt imprimate: stema Romaniei, in stanga sus, denumirea bancii centrale „Banca Nationala a Romaniei”, pe orizontala sus, iar dedesubtul acesteia, medalionul cu emblema BNR si, mai jos, anii „1918-2018”.

Bancnota are fundalul albastru specific celor obisnuite de 100 de lei, si aceeasi dimensiune, dar alta imagistica.

Sunt 10.000 de exemplare in circulatie. Daca vrei ceva de pus la pastrare, poate gasesti. Daca nu, in cativa ani (poate peste 100 de ani), va valora ceva mai mult decat valoarea de pe ea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img