joi, 28 martie, 2024

Bogdan Sava, marele castigator la Trofeul „Deliciosul de Vaslui”

Distribuie:

Publicat:

Clubul ”Prietenia” si Liceul ”Mihail Kogalniceanu” s-au dovedit a fi doua locatii generoase pentru cea de-a doua editie a Trofeului “Deliciosul de Vaslui” la sah, competitie organizata de CS “Sergentul” si Safir Grup. Participarea a fost peste asteptari, organizatorii fiind nevoiti sa desfasoare concursul pe durata a trei zile. S-au infruntat peste 100 de sahisti din Vaslui, Iasi, Barlad, Suceava, Bucuresti, Craiova, Brasov, Bacau, Focsani, Buzau si R. Moldova.

Cea mai impresionanta participare a fost la turneul A, unde au concurat 65 de sahisti. Cel mai bun s-a dovedit a fi Bogdan Sava (CSM Pascani), urmat in clasament de Aurelina Ciobanu (CSM de sah Speranta) si Andrei Arghirescu (CS Alex Brasov). Organizatorii au mai oferit premii ocupantilor locurilor 4 si 5, unde s-au clasat Vasile Marian (Realitatea Husi) si Alin-Ghiocel Apostul (CS ”Micul Sahist” Iasi).

La veterani, cel mai bun a fost Victor Romcovici (R.Moldova), iar la feminin, titlul a ajuns la Diana Angheluta, legitimata la CSM Craiova.

La turneul B, unde au fost 30 de concurenti cu varsta pana in 14 ani, castigatori au fost Andrei Filip (Micul Sahis Iasi-Elo 1800), Rares-Octavian Caunic (Micul Sahist Iasi-Elo 1400), Daria-Alexandra Holic (Micul Sahist Iasi-Elo 1200), Teodor-Mihail Cozma (CS Copablanca Iasi-categoria 10 ani), Stefan-Emilian Prisecaru (Realitatea Husi-categoria 12 ani), Rares Bighiu (Realitatea Husi-la categoria 14 ani).

“In cele trei zile de concurs am avut parte si de prezenta in numar mare a parintilor, care si-au sustinut moral copiii. Reusita competitiei se datoreaza si efortului depus de Grupul Safir, care ne-a fost aproape si ne-a sustinut cu tot ce a trebuit. Dorim ca turneul sa devina o traditie si unul dintre cele mai importante din tara”, a spus Constantin Grosu, organizatorul turneului

Arbitrii Trofeului “Deliciosul de Vaslui” au fost Catalin Baban si Dinu Ioan Nicula, arbitru international si ofiter FIDE. Participantii au acumulat puncte CIV, care le pot aduce anumite categorii, competitia fiind inscrisa in calendarul oficial al Federatiei Romane de Sah.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img