joi, 28 martie, 2024

Boli intime pe care nu trebuie sa le ignori

Distribuie:

Publicat:

Organismul uman ofera fel si fel de semnale atunci cand ceva nu este in regula. Temperatura, frisoanele, mancarimile anunta o suferinta tacuta care poate ascunde insa o boala grava. Iata care sunt semnele ca sanatatea ta intima are de suferit:

Secretii anormale

Secretiile vaginale sunt normale si sunt cauzate de curatirea periodica a vaginului. Ele trebuie sa fie transparente si de consistenta apoasa. Cand insa scurgerile sunt mai abundente si au un miros pregnant, sunt insotite de mancarimi si de usturime in zona vaginului, atunci trebuie luat in calcul un control ginecologic urgent. Si asta intrucat ele pot fi semnul unei infectii. Intrucat bacteriile sau alti agenti patogeni sunt transmisibili pe cale sexuala, si partenerul trebuie consultat de catre medic.

Iritatii

Prezervativele, spermicidele si lubrifiantii folositi in timpul actului sexual pot altera PH-ul natural al zonei intime, producand iritatii. In cazul in care observi astfel de modificari, trebuie sa discuti cu medicul, care poate gasi alternative la produsele mentionate. Si utilizarea sapunurilor cu prea mult parfum poate dauna acestei zone delicate si sensibile, avand ca efect iritatii neplacute.

Uscaciune

Pilulele contraceptive trebuie prescrise de catre medic, pentru ca nu tot ceea ce i se potriveste prietenei tale iti este bun si tie. Unele anticonceptionale usuca mucoasa vaginala, fapt care duce la disconfort in timpul actului sexual sau la iritatii. In cazul in care observi o slaba lubrifiere a vaginului trebuie sa iei in calcul inlocuirea contraceptivelor.

Rani si basici

Rani basicile sunt adesea asociate cu infectii cu transmitere sexuala, cum ar fi negii genitali, herpesul genital si sifilisul. Daca banuiesti ca ai putea avea o boala cu transmitere sexuala trebuie sa mergi degraba la medic. De asemenea, partenerul/partenerii tai ar trebui sa mearga la un control ginecolgic.

Dureri in timpul actului sexual

Daca simti dureri in timp actului sexual este posibil ca preludiul sa fi fost prea scurt, astfel incat vaginul nu a fost lubrifiat suficient. Discuta cu partenerul pentru a prelungi “joaca” de dinaintea penetrarii sau foloseste un lubrifiant.

Vaginita bacteriana

Vaginita bacteriana este o afectiune intima cu care se confrunta foarte multe femei. Este un dezechilibru al florei vaginale, care poate provoca durere si secretii. Daca simti ca aceste secretii au un miros asemanator celui de peste trebuie sa consulti un medic pentru a-ti prescrie un tratament.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img