marți, 16 aprilie, 2024

BOMBA diminetii: “Victor Ponta este santajabil cu ajutorul arhivelor SIPA”

Distribuie:

Publicat:

Sefa Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), Dana Garbovan a facut o serie de dezvaluiri uluitoare in scandalul SIPA care ii vizeaza pe Monica Macovei si Victor Ponta.

Dana Garbovan a declarat la un post de televiziune ca Monica Macovei a afirmat, pe vremea cand era ministru al Justitiei, ca Victor Ponta, in calitate de procuror, poate fi santajat cu ajutorul SIPA.

“Cel mai grav este faptul ca aceste informatii se pot folosi si acum, evident in mod ilegal. Monica Macovei a declarat la vremea respectiva, inainte sa se sigileze arhiva ca domnul Ponta este santajabil cu ajutorul informatiile care se gasesc acolo”, a declarat Girbovan.

De asemenea, Dana Girbovan spune ca este timpul sa se faca lumina in cazul SIPA, serviciu secret despre care sustine ca “era intesat de securisti”, prin intermediului lui fiind “urmariti si santajati magistrati”. “Acest subiect revine de ani buni pentru ca nu este rezolvat”.
“Asa cum prevedea legea, daca era solutionat nu mai aveam aceste discutii. In 2009 am vorbit despre aceasta problema si am subliniat ca ea ar trebui rezolvata pentru ca, atata timp cat exista va reveni in viata noastra mereu. SIPA a fost o bucata rupta din vechea securitate si la inceput a functionat doar la nivel de penitenciare”, a declarat presedintele UNJR.

In arhiva Serviciului Intern de Protectie si Anticoruptie (SIPA) se afla si cartile de munca ale fostilor angajati, care au nevoie de aceste documente pentru dosarele de pensionare, a afirmat, miercuri, presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), Dana Girbovan.

“In functie de tipurile de informatii care sunt in arhiva respectiva, putem discuta ce pastram si ce nu pastram din arhiva, daca pastram sau nu ceva. In arhiva respectiva sunt inclusiv cartile de munca ale fostilor ofiteri SIPA, care acum doresc sa se pensioneze si nu pot, pentru ca nu au actele, pentru ca acestea sunt inchise in arhiva. (…) Ca orice persoana care a lucrat in tara asta cu contract de munca la stat, au dreptul la pensie si nu-si pot dovedi veniturile din perioada respectiva”, a declarat Dana Girbovan la TVR.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img