vineri, 29 martie, 2024

Boros ii raspunde deputatului Solomon : Elevii barladeni NU au cele mai mici burse din tara!

Distribuie:

Publicat:

Primarul Municipiului Barlad, av. Dumitru Boros, atrage atentia ca recentele declaratii ale deputatului de Vaslui, Adrian Solomon, conform carora elevii din Barlad ar avea cele mai mici burse din tara, nu au niciun fundament real. Mai grav este ca afirmatiile demnitarului au fost preluate de unele publicatii media apropiate de formatiunea sa politica, fara o minima verificare.

„PSD da in clocot pe zi ce trece si nu mai stie de ce sa se agate pentru imagine. Dar imaginea nu se face cu remiterea de informatii false in spatiul public. Pentru ca, una este sa uiti, alta sa induci voit in eroare opinia publica cu gazetele de partid! Am inteles ca domnia sa a uitat ca in luna august 2019 am majorat, cu sprijinul tuturor consilierilor locali, inclusiv cu cei de la PSD, cuantumul burselor scolare, dar sa nu verifici cand afirmi, doar in interes politic, ca acestea sunt cele mai mici din tara….e grav! Bursele nu sunt ale niciunui politician, ci ale copiilor, votate de consilierii locali. De aici trebuie inceputa discutia! Eu m-am interesat si am aflat imediat ca sunt zeci de localitati in tara, chiar mai numeroase ca populatie decat a Barladului, in care bursele au cuantumuri mai mici sau chiar egale cu ale elevilor nostri. Si atunci, de ce inducem in eroare? Simplu: pentru ca domnul Solomon face acum o diversiune si scoate in spatiul public o problema care a fost solutionata acum o luna, doar pentru a-si acoperi propria gafa monumentala de a nu fi lasat consilierii sai sa voteze cele noua burse de performanta pentru gimnaste”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Spre exemplificare, iata cum arata cuantumul burselor din unele UAT-uri din tara, conform hotararilor de consilii locale, chiar daca exemplele de acest fel sunt mult mai multe:

Turda: Performanta – 100 lei/luna/bursa

Merit – 50 lei/luna/bursa

Studiu – 25 lei/luna/bursa

Sociala – 20 lei/luna/bursa

Botosani: Performanta – 150 lei/luna/bursa

Merit – 120 lei/luna/bursa

Studiu – 105 lei/luna/bursa

Sociala – 90 lei/luna/bursa

Baicoi: Performanta – 200 lei/luna/bursa

Merit – 100 lei/luna/bursa

Studiu – 70 lei/luna/bursa

Sociala – 70 lei/luna/bursa

Targu Frumos: Merit – 45 lei/luna/bursa

Studiu – 45 lei/luna/bursa

Sociala – 45 lei/luna/bursa

Galati: Performanta – 196 lei/luna/bursa

Merit – 52 lei/luna/bursa

Studiu – 46 lei/luna/bursa

Sociala – 46 lei/luna/bursa

Tecuci: Performanta – 500 lei/an/bursa

Studiu – 50 lei/luna/bursa

Sociala – 50 lei/luna/bursa

Barlad: Performanta – 150 lei/luna/bursa

Merit – 90 lei/luna/bursa

Studiu – 80 lei/luna/bursa

Sociala – 80 lei/luna/bursa

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img