vineri, 29 martie, 2024

Boss-ul de la Louis Vuitton face previziuni sumbre. Ne asteapta o noua criza

Distribuie:

Publicat:

Bernard Arnault, presedintele de la Louis Vuitton Moet Hennessy, prescurtat LVMH, cel mai mare producator de bunuri de lux, spune ca in piete exista o euforie mare, care de obicei precede marile socuri financiare.

Industria bunurilor de lux a mers bine in etapa banilor ieftini pe care o parcurgem. LVMH Louis Vuitton Moet Hennessy– compania care administreaza marci cunoscute precum produsele din piele Louis Vuitton, ceasurile TAG Heuer si sampania Dom Perignon – a avut din nou un an 2016 bun, dupa ce, in 2015 a avut venituri de 35,7 miliarde euro.

In pofida acestui lucru, presedintele Bernard Arnault este rezervat. El isi avertizeaza investitorii ca este mult mai prudent fata de anul 2017. De ce? Tocmai pentru ca optimismul in piata este mare si asta, de regula, precede o criza. „Sa fim vigilenti intr-o perioada care pare a fi euforica”, spune acesta.

Cum ultima criza majora dateaza abia din 2008, ar fi de asteptat ca o etapa mai dificila sa vina in tarile dezvoltate. „Sunt discutii despre razboaie comerciale, conflicte tarifare, razboaie valutare si crestere scazuta in Europa. Putem sa continuam cu totii sa fim exuberanti fata de afacerile noastre? Cred ca trebuie sa ramane prudenti”, zice Arnault.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img