joi, 28 martie, 2024

BREAKING NEWS! Directia Nationala Anticoruptie a extins urmarirea penala a Tel Drum

Distribuie:

Publicat:

Procurorii DNA au dispus extinderea urmaririi penale fata de compania Tel Drum pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata si complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul. 

Procurorii arata ca, potrivit dispozitiilor art. 135 Cod de procedura penala, persoana juridica raspunde penal pentru infractiunile savarsite in realizarea obiectului de activitate sau in interesul ori in numele persoanei juridice. 

Conform unui comunicat al DNA transmis miercuri, in dosar a fost pus sechestru asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ale SC Tel Drum SA, precum si poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmeaza a fi virate de terti, cu orice titlu, in conturile bancare detinute aceasta, pana la concurenta sumei de 32.118.589 lei, reprezentand suma foloaselor necuvenite si suma cu care s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale catre stat. 

Procurorii DNA au anuntat, oficial, pe 13 noiembrie 2017, ca Liviu Dragnea este urmarit penal in dosarul Tel Drum, pentru constituirea unui grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, in legatura cu favorizarea companiei in privinta acordarii de contracte.

Faptele ar fi fost comise in perioada in care Dragnea era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

Dosarul Tel Drum

Tel Drum este dosarul in care doi fosti premieri ai Romaniei au fost audiati pana acum la DNA. Este vorba despre Sorin Grindeanu si Victor Ponta.
Compania Tel Drum este acuzata ca ar fi luat peste un milion de euro ilegal, bani din fonduri europene.
La inceputul lui septembrie, Victor Ponta spunea ca stie ca Tel Drum este a presedintelui PSD, Liviu Dragnea.
Tot atunci, Ponta a sustinut ca Dragnea i-ar fi cerut sa treaca lacul Belina, de la Apele romane la Consiliul judetean Teleorman, lac care a ajuns mai apoi la Tel Drum.
Pe 18 septembrie, Ponta a fost audiat in acelasi dosar in care a fost audiat si fostul premier Sorin Grindeanu.
Vicepremierul Sevil Shhaideh ar fi venit si in trecut la DNA pentru a aduce explicatii in dosarul Tel Drum.
Se vorbeste ca Sevil Shhaideh ar fi mana dreapta a lui Liviu Dragnea, ea fiind prima propunere pentru postul de premier al Romaniei, dupa ce PSD a castigat alegerile, insa a fost refuzata de presedintele Klaus Iohannis.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img