marți, 23 aprilie, 2024

BREAKING NEWS! Ion Iliescu a ajuns la Parchet General

Distribuie:

Publicat:

Fostul presedinte Ion Iliescu s-a prezentat marti dimineata la Parchetul General pentru a fi audiat in dosarul Revolutiei”. El a fost citat si saptamana trecuta, insa din cauza unor probleme de sanatate nu s-a prezentat. Ion Iliescu va primi calitatea de suspect  sub acuzatia de infractiuni contra umanitatii pentru activitatea din zilele de  22-27 decembrie 1989.  Procurorii militari ai Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus extinderea si efectuarea in continuare a urmaririi penale pentru crime contra umanitatii fata de suspectul Ion Iliescu, la data savarsirii faptelor membru si presedinte al Consiliului Frontului Salvarii Nationale (CFSN).

Va aducem aminte ca Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins joi, 17 mai, cererea Asociatiei 21 Decembrie 1989 de instituire a sechestrului asupra averilor fostilor demnitari Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu si Virgil Magureanu, in dosarul Mineriadei. ICCJ a respins si sesizarea CCR in acelasi dosar. In solicitarea depusa la instanta de Asociatia 21 Decembrie 1989 se arata ca prejudiciul moral si material provocat de inculpati a fost estimat la peste un milliard de dolari.

In 13 iunie 2017, Parchetul Inaltei Curte de Casatie si Justitie a anuntat ca procurorii militari au finalizat cercetarile in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 si au trimis in judecata, pentru crime impotriva umanitatii, 14 persoane, intre care fostul presedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, fostul sef al SRI Virgil Magureanu si Miron Cozma. Potrivit procurorilor, in zilele de 11 si 12 iunie 1990 autoritatile statului au hotarat sa declanseze un atac violent impotriva manifestantilor aflati in Piata Universitatii din Bucuresti, in acest atac fiind implicate, in mod nelegal, forte ale Ministerului de Interne, Ministerului Apararii Nationale, Serviciului Roman de Informatii, precum si peste zece mii de mineri si alti muncitori din mai multe zone ale tarii. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img