joi, 28 martie, 2024

BREAKING NEWS! Turcia si-a trimis trupele SPECIALE in Siria

Distribuie:

Publicat:

Turcia a anuntat ca a cucerit o colina "strategica" in nord-vestul Siriei, in cadrul campaniei sale impotriva unei militii kurde aliate a SUA, campanie ce a tensionat relatiile dintre Ankara si Washington, informeaza AFP. "Muntele Barsaya a fost recucerit in jurul orelor locale 14:30 (11:30 GMT)", a anuntat Statul Major al Turciei intr-un comunicat, in a noua zi a operatiunii sale impotriva militiei kurde Unitatile de Aparare a Poporului (YPG).

Turcia desfasoara din 20 ianuarie o ofensiva in regiunea Afrine (nord-vestul Siriei) impotriva YPG, grupare considerata "terorista" de Ankara, dar care este aliata coalitiei conduse de Washington pentru combaterea gruparii Stat Islamic (SI), scrie agerpres.ro.

In pofida tensiunilor crescande intre Turcia si SUA, aliate in cadrul NATO, presedintele Recep Tayyip Erdogan s-a declarat hotarat sa extinda ofensiva spre est, in special spre Minbej, unde Washington a desfasurat militari. "Teroristii nu vor putea scapa de sfarsitul dureros care ii asteapta, nici la Afrine, nici la Minbej", a declarat Erdogan duminica, in timpul unui discurs sustinut la Corum, nordul Turciei. "Frontiera siriana va fi curatata", a adaugat el.

Pe teren, bombardamente ale artileriei si avioanelor turce au fost mai puternice decat in zilele precedente si au continuat in dupa-amiaza zilei de duminica. Fortele turce incercau de noua zile sa cucereasca muntele Barsaya, situat la nord-est de orasul Afrine, dar s-au confruntat cu o rezistenta inversunata si o vreme capricioasa ce au redus eficienta loviturilor aeriene. Profitand de vremea senina dupa mai multe zile de ploaie si ceata, aviatia si artileria turce au inconjurat duminica dimineata colina, inainte ca membri ai fortelor speciale turce si insurgenti sirieni inarmati de Ankara sa dea asaltul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img