miercuri, 24 aprilie, 2024

Cadoul special pentru Episcopul Husilor : chipul sau a fost pictat intr-o biserica din Vaslui – FOTO

Distribuie:

Publicat:

 

Eveniment special joi la Vaslui.

La aproape doi ani de cand pastoreste Episcopia Husilor si de cand, cu blandete si gand bun se apleaca asupra oamenilor din aceasta eparhie, pentru PS Ignatie va veni si rasplata. In prezenta mai multor prelati veniti la Vaslui, va fi sfintita prima capela din judet in care parintele Petru Damian a pictat chipul Episcopului Husilor, PS Ignatie. Inca de la intronizarea sa din anul 2018, PS Ignatie s-a aplecat asupra problemelor sociale din judet, a aratat compasiune fata de semenii greu incercati si a implicat Biserica in actiuni filantropice de anvergura. Capela de la Moara Grecilor va avea Hramul „Sfantului Mare Mucenic Tamaduitor Pantelimon” si al „Sfantului Apostol Andrei”.

 

Alaturi de PS Ignatie, Episcopul Husilor, vor participa la sfintire nume mari din Biserica Ortodoxa Romana: Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Prea Sfintitul Ilarion Fagarasansanul, Arhiepiscop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, Prea-Sfintitul Macarie, Episcopul ortodox roman al Europei de Nord, Prea Sfintitul Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului.

Dupa sfintirea bisericii, toti credinciosii care vor participa la eveniment vor primi permisiunea sa intre în Sfantul Altar pentru a saruta Sfanta Evanghelie, Sfanta Cruce si Sfanta Masa din Altar. Inclusiv femeile vor avea aceasta permisiune. Pictura lacasului de cult a inceput in urma cu doi ani. “Ea a fost realizata de un tanar talentat provenit din sistem, Constantin Mardare. Acesta este si absolvent al facultatii de arte. Constantin Mardare a pictat toata biserica fara sa fie remunerat, in conditiile in care aceste lucrari sunt foarte scumpe”, a declarat parintele Petru Damian.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img