vineri, 29 martie, 2024

CAINII COMUNITARI SE INMULȚESC, PRIMARUL SOMEAZA ONG-UL.

Distribuie:

Publicat:

Câinii latră….iar Asociatia caută “ țapi ispășitori” pentru înmulțirea excesivă a câinilor fara stăpân. Reprezentantele ONG-ului au fost prezente in ultima ședinta de Consiliu Local in care găsiseră si “ soluția salvatoare” dar care au fost mustruluite bine de edilul șef la auzul acesteia.

Problema patrupedelor fără stăpân a revenit in actualitate in conditiile in care , zilnic, in toate cartierele din oras zărești aceste ființe. In ultima conferința de presa , Dumitru Boros le-a transmis un mesaj clar vis-a-vis de activitatea lor. “ După cum se știe, în ședința trecută, au venit cei de la asociația cu care avem acel parteneriat și am discutat. Au fost tot felul de obiecțiuni, au plecat, iar noi am rămas cu câinii în oraș.

Atunci, în intervenția mea, am spus că situația nu e mulțumitoare și le-am cerut să ne spună cu aproximație câți câini fără stăpân avem în Bârlad, dacă fenomenul este stopat sau nu, care sunt cauzele și ce soluții au. Lucrurile au rămas așa cum le știm toți. Public declar că activitatea lor este nemulțumitoare. Le-am trimis mai multe adrese. Le trimit din nou o solicitare pentru a ne prezenta programul de capturare a câinilor din Bârlad. Vor fi urmăriți în fiecare zi, să vedem ce activitate desfășoară pe raza municipiului. Mai avem puțin timp și contractul ajunge la scadență.

Ei au promis că în doi ani vor rezolva problema câinilor din oraș. Aștept cu mare interes să văd programul de capturare și ce soluții au”. Pana acum din bugetul local a fost decontată suma de 1 miliard trei sute de mii de lei si au fost prinși 719 caini in 12 luni. Adică, 60 de caini pe luna, respectiv o medie de 2 caini pe zi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img