joi, 25 aprilie, 2024

CAINII FARA STAPANI, ETERNA PROBLEMA A BARLADULUI

Distribuie:

Publicat:

Nu este locuitor care sa nu fi vazut, cel putin in cartierul in care locuieste cel putin 2 catei fara stapan. In ciuda promisiunilor facute de autoritati si a ONG-ului care gestioneaza serviciu concesionat de Primarie acestia inca se mai gasesc in targusorul nostru. Unii sunt agresivi la lasarea noptii iar ritualul de imperechere i-a tinut treji pe concetatenii nostri. Subiectul a fost abordat si de edilul sef, Dumitru Boros in cea mai recenta conferinta de presa.                                                                                        

„Avem doua adaposturi .De la inceputul anului, am livrat 500 de caini, iar din 2016 si pana acum, am capturat 1.000 de caini. Avem in prezent 15 locuri libere in padocuri. In septembrie au plecat 40 de caini catre Germania si alti zece catre adapostul din Crang, comuna Ciocani.Am solicitat si am instiintat cetatenii sa vina la sterilizare cu cainii aflati in proprietate. Am vazut ca unii sunt sensibili, insa altii pun in discutie acest aspect.Trebuie sa se stie ca exista o obligatie legala de a steriliza cainii din rasa comuna si rasa mixta. O analiza a situatiei din oras a condus la ideea ca izvorul cainilor de pe strada e gospodaria oamenilor. Acestia trebuie sa inteleaga ca trebuie sa-si sterilizeze cainii ca sa putem stapani fenomenul. Daca nu vom reusi sa-i sterilizam, atunci vom avea intotdeauna caini pe strada.Cineva a scos in strada sase catei mici. Un gest care spune ceva si despre unii dintre asa-zisii iubitori de animale. Putea macar sa dea un telefon ca sa vina cineva din partea «Seelen Für Seelchen» sa-i ia” a declarat primarul Boros.                                                                                

Pana sa incepem sa vedem schimbari cred ca ar trebui sa incepem cu noi. Sa ii sanctionam pe cei care le dau de mancare pe la tomberoane si in fata scarii ( acestia ar putea sa ii microcipeze devenind astfel proprietarii acestora), sa oferiti numerele masinii pe care o vedeti descarcand patrupede( cei din Asociatia „ Seelen fur Seelchen” au aceasta suspiciune) si nu in ultimul rand sa ii sterilizati. Daca aceste lucruri s-ar intampla aceasta situatie, in cel mai scurt timp, ar fi pe cale de rezolvare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img