vineri, 19 aprilie, 2024

Calendar Ortodox 2018. Sarbatoare pe 3 noiembrie. Ce sfinti sunt praznuiti

Distribuie:

Publicat:

Calendar Ortodox. Sarbatoare pe 3 noiembrie. Pe data de 3 noiembrie, sunt praznuiti Sfintii Achepsima, episcopul, Iosif, preotul, si Aitala.

Calendar Ortodox. Sarbatoare pe 3 noiembrie. Sfintii Achepsima, episcopul, Iosif, preotul si Aitala, diaconul au trait in secolul al IV lea, in vremea imparatului Sapor, regele persilor.

Calendar Ortodox. Sarbatoare pe 3 noiembrie. Achepsima a fost arestat in timpul prigoanei impotriva crestinilor si aruncat in temnita, unde a stat trei ani. Dupa ce a fost torturat, a fost decapitat. Moartea sa i-a fost descoperita in chip minunat de un copil, care, potrivit Traditiei, a intrat in casa acestuia si l-a sarutat pe cap spunandu-i: "Fericit este acest cinstit cap, caci cu cununa muceniciei pentru Hristos se va incununa!", scrie crestinortodox.ro.

Calendar Ortodox. Sarbatoare pe 3 noiembrie. Iosif si Aitala au fost ingropati in pamant pana la mijloc, iar tortionarii i-au silit pe crestini sa ii bata cu pietre. Noaptea, trupul lui Iosif a disparut, iar peste trupul lui Aitala a rasarit un arbore de mir care aducea vindecarea de orice boala. Arbore a rezitsta de cinci ani, pana cand paganii l-au taiat din radacina.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img