sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Calin Popescu Tariceanu o ataca, din nou, pe Laura Codruta Kovesi: ‘DNA a fost, in ultimii ani, o sursa de abuzuri si de excese care ies, acum, la suprafata’

Distribuie:

Publicat:

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu pierde nicio ocazie, pentru a-și exprima nemulțumirea vizavi de acceptarea candidaturii fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru postul de procuror-șef european. Invitat la Digi 24, miercuri seară, Tăriceanu și-a exprimat, pentru început, frustrarea față de procedurile stabilite pentru desemnarea șefului Parchetului European.

"Dacă în România noi am face numirea procurorului-șef prin negociere între partidele politice, cred că ar lua toată țara foc și apoi negocierea să se întâmple între Parlament și Guvern. Asta am văzut la Parlamentul European și nu cred că este exemplu de bune practici", a răbufnit președintele Senatului.

Tensiunea maximă a fost atinsă în momentul în care moderatorul i-a sugerat lui Tăriceanu că fosta șefă a DNA a ajuns 'pe lista scurtă', în baza unei selecții pe criterii de competență. Vizibil surprins de această remarcă, președintele Senatului nu s-a mai controlat.

"În România cred că sunt sute de procurori care din punct de vedere profesional sunt bine pregătiți, mai bine decât doamna Kovesi, cu un profil moral corect, cu integritate și probitate profesională. Ceea ce la doamna Kovesi, îmi pare rău, avem deficit enorm. DNA-ul a fost în ultimii ani o sursă de abuzuri și de excese care ies acum la suprafață. Oameni care au fost anchetați incorect, care au fost aruncați în închisoare, în detenție preventivă, care au ajuns chiar să fie condamnați, în baza protocoalelor, doar pe baza mărturiilor false sau forțate obținute de procurori precum Onea și Negulescu. Cu toate acestea eu cred că există și oameni care au probitate profesională", a precizat Tăriceanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img