vineri, 29 martie, 2024

Calin Popescu Tariceanu, prima REACTIE dupa achitarea definitiva: ‘Bucuria mea este partiala’

Distribuie:

Publicat:

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, are o primă reacţie la decizia ÎCCJ prin care a fost achitat definitiv în dosarul care i-a fost deschis la DNA Braşov.

"O astfel de decizie nu are decât să mă bucure, bucuria mea e parțială. Presiunea publică i-a afectat pe toți cei din jurul meu, am văzut cum s-au raportat unii oameni la acuzațiile pe care le-am primit. Tot acest calvar astăzi s-a încheiat. Bucuria mea e umbrită de faptul că știu că mulți alți oameni care sunt în aceeași situație cu mine nu și-au încheiat încă procesele, că unii dintre ei au trebuit să facă pușcărie, că sunt și alți oameni, poate oameni simpli, care au trecut prin umilințe asemănătoare. Nu pot să nu mă gândesc câte abuzuri au avut loc. Oamenii și-au imaginat că România e un iad, un infern, toate aceste lucru lasă urme adânci.", a declarat Tăriceanu la Antena 3.

Liderul ALDE s-a referit şi la alte persoane care au avut de suferit de pe urma unor acţiuni ale DNA, cum au fost Dan Radu Ruşanu sau Mariana Rarinca. "Nu pot să nu mă gândesc câte nedreptăţi s-au întâmplat, câte persoane au avut de suferit", a precizat Tăriceanu.

"Toate aceste lucruri lasă urme adânci. Mi-aș dori că cei care au astăzi de suferit să aibă parte de o judecată corectă. Judecătorii trebuie scoși de sub această presiune fantastică sub care au funcționat în acești ani. E un moment de reflecţie pentru toți cei care au funcții de responsabilitate în statul român", a mai explicat liderul ALDE.

"E o experienţă pe care nu o doresc nimănui", a concluzionat Tăriceanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img