joi, 28 martie, 2024

CAMPANIA DE INFORMARE„M.A.I. APROAPE DE TINE”

Distribuie:

Publicat:

In perioada martie – decembrie 2016, la nivelul judetului Vaslui se desfasoara campania de informare „M.A.I. APROAPE DE TINE”, structurile Ministerului Afacerilor Interne  realizand astfel o interventie preventiva integrata.

    Prin aceasta campanie se urmareste cresterea gradului de informare a cetatenilor prin colaborarea structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si societatea civila, fiind organizate activitati de prevenire a criminalitatii, a traficului si consumului ilicit de droguri, a traficului de persoane, a criminalitatii informatice, de  prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta precum si a altor fapte antisociale.

    In cadrul intalnirilor cu membrii comunitatii, sunt prezentate masurile de securitate ce trebuie adoptate pentru diminuarea criminalitatii,  fiind distribuite si materialele cu caracter preventiv – educativ. O atentie deosebita este acordata intalnirilor cu elevii pentru dezvoltarea de comportamente dezirabile din punct de vedere social si de constientizare a riscului de a deveni infractor sau victima. 

    O astfel de activitate a fost desfasurata la Liceul „Stefan Procopiu” din municipiul Vaslui, unde elevii si cadrele didactice au discutat cu reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vaslui. Elevilor le-au fost prezentate aspecte de interes privind prevenirea delincventei juvenile si victimizarii minorilor, raspunderea contraventionala si penala in cazul minorilor, pedepsele prevazute de lege pentru  principalele infractiuni comise de catre minori, cauzele si conditiile favorizatoare comiterii de infractiuni de catre acestia.      

In final, politistii au adresat recomandari minorilor, pe care consideram ca este bine sa le cunoasca de altfel, fiecare adolescent:
sa evite disputele verbale si implicarea in conflicte;
sa evite compania persoanelor alcoolice;
sa evite persoanele care manifesta intentii agresive; sa nu dea “apa la moara” violentelor de orice fel;
 sa nu incurajeze violenta si sa nu adreseze injurii; acestea sunt cauze care duc la declansarea  conflictelor;
  sa nu ameninte, sa nu jigneasca si sa nu manifeste superioritatea, ambitia sau dispretul;
sa nu raspunda provocarilor!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img