vineri, 29 martie, 2024

Campanie electorala silentioasa

Distribuie:

Publicat:

Potrivit noii legislatii electorale, concertele de campanie, afisele electorale gigante, pixurile sau brichetele bine-cunoscute nu se vor mai gasi in arsenalul candidatilor la alegerile locale de anul acesta.

Cei care nu respecta legea, risca un dosar penal pentru dare de mita si daca stam si ne gandim, sumele care pot fi cheltuite legal acum, in campaniile trecute nu erau indeajuns nici pentru  cafea.

In judetul Vaslui, spre exemplu, un candidat in municipiul resedinta de judet poate merge cu cheltuieli de campanie pana la 11.700 de euro. in timp ce, la tara, pentru primaria unei comune, este suficienta suma de 1.170 de euro.

Promovarea electorala va fi posibila prin afise electorale de cel mult 30×50 cm, flyere, brosuri si publicitate online, in presa scrisa, sau la televiziuni. Cine foloseste alte mijloace, cum ar fi galeti, biciclete, pungi cu alimente sau chiar bani dati direct alegatorilor, risca inchisoarea pentru dare de mita. Toate aceste reglementari sunt doar pentru campania electorala, adica pentru cele 30 de zile de dinaintea alegerilor.

Prin noile reglementari, se doreste o campanie electorala curata.

La alegerile locale de anul acesta vom vedea daca banii in politica sunt mai importanti decat proiectele sau ideile bune cu care se prezinta candidatul..

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img