marți, 16 aprilie, 2024

Cand mananci pepene faci greseala asta? Te poate imbolnavi

Distribuie:

Publicat:

Este sezonul pepenilor, cel mai bun moment pentru a profita din plin de beneficiile lor.  Atat cel galben, cat si cel rosu au un aport extraordinar pentru sanatatea noastra si se impaca bine si cu dietele de vara, fiind in acelasi timp extrem de gustosi. Neatentia noastra poate transforma pepenele din aliat, in adevarat dusman. Descopera si tu greseala pe care multi dintre noi o comitem atunci cand consumam acest fruct binefacator si care ne poate ruina sanatatea.

Tocmai ai cumparat un pepene zemos si abia astepti sa ajungi acasa sa il consumi. Il depozitezi repede la frigider, numeri minutele cu papilele gustative innebunite de anticipare si apoi il tai nerabdatoare si te rasplatesti cu dulceata sa. In primul rand, trebuie sa tinem cont ca pepenii cresc in camp, ceea ce ii infesteaza cu tot felul de daunatori, nocivi pentru sanatatea ta. Mai departe, pana ce ajung in plasa de cumparaturi, fructele sunt atinse de mai multe persoane, cu preocupari indoielnice pentru igiena, fie ca ii achizitionezi de la supermarket sau de la producatorii locali. 

Nu in ultimul rand, trebuie sa fii constienta si de faptul ca te expui riscului de a transfera microbii de pe coaja pepenelui, prin cutit, in interiorul sau, dar si asupra celorlalte alimente din frigider, atunci cand il depozitezi. De aici pana la infectii cu E.coli, Salmonella si chiar hepatita A nu mai este decat un pas.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img