vineri, 19 aprilie, 2024

Cand va avea loc intalnirea secolului dintre Donald Trump si Kim Jong Un

Distribuie:

Publicat:

Casa Alba a facut un nou anunt privind intalnirea mult asteptata dintre Donald Trump si Kim Jong Un. Intrunirea istorica intre presedintele american si dictatorul nord-coreean urmeaza sa aiba loc in luna mai, dar nu sunt cunoscute inca detalii practice despre locul sau formatul exact al acesteia. Premierul japonez Shinzo Abe urmeaza sa efectueze o vizita in SUA in perioada 17-18 aprilie, ocazie cu care va fi primit de presedintele american Donald Trump la resedinta sa privata din Mar-a-Lago (Florida), in cadrul pregatirilor pentru summitul SUA-Coreea de Nord, a informat Casa Alba luni, potrivit France Presse.

"Cei doi oficiali vor aborda campania internationala pentru mentinerea la maximum a presiunilor asupra Coreii de Nord in vederea unei intalniri prevazute intre presedintele (Donald) Trump si liderul nord-coreean Kim Jong-Un", precizeaza Casa Alba intr-un comunicat, potrivit Realitatea.net.

Principala miza a acestui summit este problema nucleara nord-coreeana, iar Kim Jong-Un, la fel ca Donald Trump, isi consulta aliatii sau partenerii.

In pregatirea acestei intrevederi, liderul de la Phenian s-a deplasat recent la Beijing, parasind pentru prima oara teritoriul Coreii de Nord de la venirea sa la putere, si a avut o lunga intalnire cu presedintele chinez Xi Jinping. De asemenea, Donald Trump a avut o convorbire telefonica cu Xi Jinping in cadrul careia a abordat viitorul summit.

Intalnirea de la Mar-a-Lago va fi a treia intre Donald Trump si Shinzo Abe, a precizat Casa Alba. Dar este pentru a doua oara cand cei doi se intalnesc la resedinta privata foarte luxoasa a presedintelui SUA din Florida. Abe, la fel ca Trump, este pasionat de golf si cei doi au jucat deja impreuna pe terenul de golf de la Trump Organization, adiacent resedintei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img