joi, 28 martie, 2024

Care este cea mai buna culoare de purtat la un interviu de angajare

Distribuie:

Publicat:

Julie Bishop, blogger pentru website-ul de recrutare Glassdor si cea care a pus bazele Jobhop, un site unde angajatii si candidatii pot sa se conecteze, crede ca exista o legatura intre culoarea hainelor si sansele de reusita ale unui candidat, scrie Go4it.

Ea a dezvaluit intr-un articol al The Independent cateva dintre secretele prin care prin intermediul culorii, un candidat ar putea influenta in mod pozitiv decizia angajatorului.

1. “Asortati” culoarea hainelor cu nevoile angajatorului

Documentati-va pentru a afla ce cauta compania si imbracati-va in concordanta cu aceasta informatie.

“Se grabesc sa gaseasca un angajat pentru rolul respectiv? Daca da, ati putea purta o culoare care sa sporeasca urgenta. Rosu si albastrul roial sunt culori folosite deseori in vanzari pentru a stimula impulsul cumpararii – poate o esarfa rosie sau o cravata albastra ar putea ajuta grabirea deciziei”, a spus Bishop.

2. Ganditi-va la cultura companiei si la mesajul pe care vreti sa il transmiteti

Ganditi-va la semnificatia culorilor in tara originara a companiei pentru care aplicati pentru un post. Spre exemplu, culoarea oranj este asociata in Statele Unite ale Americii cu pericolul sau cu prizonierii – un mesaj pe care nu ati vrea sa il transmiteti. Daca aplicati pentru un loc de munca intr-o companie olandeza, aceasta ar putea fi in schimb cea mai potrivita culoare – in Olanda, aceasta este culoarea familiei regale olandeze si toata lumea o poarta la Ziua Regelui. Este de asemenea culoarea echipei nationale de fotbal. In China, culoarea rosie reprezinta norocul, iar in Japonia, galben inseamna curaj.

3. Daca aveti indoieli, alegeti albastru

Daca nu reusiti sa aflati mai multe informatii despre cultura organizationala a companiei sau despre ce tip de persoana cauta, nu va asumati riscuri. Cea mai buna culoare de purtat la un interviu de angajare pentru care nu ati reusit sa va documentati suficient este albastrul, potrivit expertului.

4. Culoarea ar trebui sa fie potrivita brandului companiei unde vreti sa va angajati

Potrivirea culorii hainelor cu cea reprezentativa pentru companie ar putea sa va ofere un avantaj fata de competitie.

5. Purtati culoarea preferata

Daca alegeti sa purtati culoarea preferata, cel care va intervieveaza va afla astfel mai multe despre caracterul, atitudinea si gradul de incredere pe care le aveti, potrivit recrutorului.

6. Este important sa fiti subtil – sa va imbracati, de exemplu, in roz din cap pana-n picioare, nu va fi niciodata o idee buna, concluzioneaza Bishop, potrivit Go4it.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img