vineri, 19 aprilie, 2024

Care este tensiunea arteriala corecta

Distribuie:

Publicat:

Cu totii am auzit de presiune arteriala crescuta si poate reprezenta o problema destul de grava!

Pentru a te mentine sanatos, trebuie sa faci urgent cateva schimbari in stilul de viata. Asta te va ajuta sa dobandesti o presiune arteriala normala!

Presiunea arteriala crescuta poate afecta arterele, inima sau rinichii, ducand la infarct, blocaj renal si multe alte probleme de sanatate.

Din pacate, tratamentul ce vizeaza presiunea arteriala este destul de agresiv.

Totusi, o cercetare de ultima ora arata ca un tratament diferentiat, in functie de varsta pacientului, poate schimba multe vieti.

Stimularea acestui punct scade imediat tensiunea arteriala si elimina orice durere

Diagnosticarea presiunii arteriale
Incepand cu varsta de 20, in cazul in care tensiunea arteriala este mai mica de 120/80 mm Hg, este recomandat un screening o data la 2 ani, spune The American Heart Association.

Fiecare bataie de inima, creste tensiunea arteriala. Ea scade atunci cand inima se relaxeaza, intre batai.

Acest lucru inseamna ca tensiunea arteriala poate varia de la minut la minut, in functie de activitatile fizice, stres, lipsa somnului, etc ; insa valoarea normala ar trebui sa fie mai mica de 120/80 mm Hg.

Daca aveti tensiunea mai crescuta o singura data, nu inseamna ca aveti o tensiune arteriala crescuta. Medicul trebuie sa masoare tensiunea in mod repetat, pana sa puna un diagnostic de tensiune crescuta. Daca valoarea este de 140/90 mm Hg sau chiar mai mare, trebuie sa iei masuri urgente!

Daca observi o valoare sistolica de 180 mm Hg sau chiar mai mare, ia-o din nou dupa cateva minute. Daca valoarea ramane aceeasi, mergi imediat la medic!

sursa:secretele.com

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img