sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Care sunt mai importante surse de stres in timpul sarbatorilor

Distribuie:

Publicat:

Este incredibil cum aşteptatele sarbatori de iarna pot provoca un nivel de stres atat de mare.  Specialiştii deja vorbesc despre un fenomen, aducand in discutie depresia de sezon şi cei mai importanti factori care contribuie la aceste stari.

Un studiu comandat de VitalSmarts a analizat raspunsurile a peste 1000 de persoane care au competat un chestionar despre nivelurile lor de stres in timpul sarbatorilor. Specialiştii au incercat sa afle care sunt ele mai importante surse de stres, scrie adevarul.ro, care citeaza bustle.com.

Cumparaturile. 46% dintre persoanele chestionate au amintit de stresul provocat de cumparaturi in timpul sarbatorilor. incercati sa evitati zilele şi orele in care gasiti aglomeratie in magazine şi incercati sa evitati supermarkeurile in weekend.

intalnirile de familie. 33% dintre persoanele chestionate au declarat ca sunt stresate de intalnirile cu rudele. Indiferent daca este vorba despre regasirea cu persoane dificile sau de numarul mare de vizite pe care trebuie sa-l faceti, este absolut normal sa gasiti aceste situatii stresante. Alege sa mergi la oamenii care iti provoaca bucurie şi nu compromite sarbatorile. 

Lipsa timpului. 56% dintre repondenti au spus se simt stresati numai de incercarea de a tine pasul cu tot ce se intampla in jur. Daca va aflati in aceasta situatie, daca simtiti ca timpul nu va ajunge pentru tot ce v-ati propus, incercati sa fiti mai realist atunci cand va planificati activitatile. invatati sa spuneti „NU“ atunci cand considerati ca va compormiteti timpul liber.

Bugetul. Pregatirile pentru sarbatori necesita stabilirea unui buget. Din pacate, de cele mai multe ori, acesta este depaşit.  50% dintre respondenti au declarat ca depaşirea sumei stabilte este una din cele mai importante surse de stres in timpul sezonului. incearca sa-ti aminteşti ca spiritul sarbatorilor poate fi readus in casa fara costuri extraordinare, fara a te lasa pacalit de reclame şi promotii. Alegeti cadouri de suflet şi cumparati doar ce aveti cu adevarat nevoie. (A.M.)

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img