vineri, 29 martie, 2024

Care sunt semnele care arata ca o casnicie nu va rezista, conform studiilor

Distribuie:

Publicat:

Nu poti sti cu exactitate care sunt sansele ca relatia ta sa dureze, dar iata cateva semne destul de evidente. Nimeni nu poate sti si nu poate spune cat va dura o relatie sau o casatorie. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, prin diverse studii si sondaje, au fost realizate cateva statistici care pot arata cateva semne de rau augur. Iata cinci factori care pot favoriza un divort.

 
Varsta

Studiile au aratat ca cei care se casatoresc in adolescenta sau dupa 32 de ani au cele mai multe sanse sa se desparta. Riscul este cu atat mai mare cu cat persoanele care formeaza cuplul sunt mai tinere. Alte studii au luat in calcul si diferenta de varsta dintre parteneri si a reiesit ca cu cat diferenta este mai mare cu atat mai mare este si riscul de divort.

Jobul

Un studiu intreprins la Harvard in 2016 a aratat ca nu finantele partenerilor dintr-o relatie sunt cele care le afecteaza riscurile de divort, ci job-urile pe care cei doi le au si mai precis cat de mult lucreaza. Concluzia studiului a fost ca relatiile in care partenerii sau unul dintre ei nu aveau un job full time aveau mai multe sanse sa se destrame.

Dispret

Sigur, toti avem momente in care partenerul ne enerveaza sau face ceva cu care noi nu suntem de acord si ne suparam. Insa exista cateva comportamente care pot dauna foarte grav unei relatii. Primul semn ca ceva nu este in regula este sentimentul de dispret, mai precis sa iti vezi partenerul ca fiind inferior.

Gestionarea conflictelor

Atunci cand unul dintre parteneri deschide o discutie despre un subiect sensibil, deci apare un conflict intre cei doi, un comportament foarte daunator este acela de a bloca o intreaga conversatie. Se pare ca partenerii care nu doresc sa discute despre un conflict sau o situatie neplacuta cresc foarte mult sansele unui cuplu de a se desparti la un moment dat.

Descrierea relatiei

Se pare ca doar analizand o conversatie despre relatia lor, cercetatorii au reusit sa isi dea seama care dintre cupluri se indreapta catre un divort si care nu, in cadrul unui studiu. Criteriile dupa care cercetatorii au masurat ratele de divort au fost felul in care partenerii isi descriau relatia: vorbitul la persoana I plural, pozitivitate sau negativitate cu privire la relatie etc.

sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img