joi, 28 martie, 2024

Care sunt sursele de zahar pe care trebuie sa te eviti

Distribuie:

Publicat:

Inainte de toate trebuie sa stim ca exista o diferenta intre zaharul aflat in mod natural in fructe sau legume si cel din dulciuri, de exemplu.
Problema o reprezinta insa zaharul adaugat. Daca citesti lista de ingrediente a produsului, vei regasi pe ea, pe langa denumirea clasica, cu intentiile la vedere, de zahar, si alte nume cum ar fi: fructoza, sucroza, suc de trestie de zahar deshidratat, glucoza, dextroza etc. Unele sunt mai putin procesate decat altele, dar zaharul este prezent in fiecare.
Acum, ca i-am enumerat, iata care sunt alimentele pe care ar trebui sa le eviti: bauturile acidulate, sucurile de fructe (cu exceptia celor naturale, cele mai multe contin la fel de mult zahar precum infamele carbogazoase), dulciurile, produsele de patiserie, fructele la conserva, compoturile, alimentele low-fat (inlocuiesc grasimile cu zahar) si fructele uscate. Renunta la ele complet sau limiteaza-le consumul!
Daca un aliment contine zahar in primele trei ingrediente, evita-l. In plus, daca un aliment contine mai mult de trei tipuri de zahar, nu il consuma.
incearca sa inlocuieste doza de suc cu apa proaspata, rece, cu sucuri preparate in casa, cu ceaiuri si cafea neindulcita. Daca vrei sa pregatesti prajituri, cauta alternative: poti inlocui zaharul cu scortisoara, nucsoara, extracte de vanilie sau de migdale. Ceaiurile vor fi savuroase cu un pic de ajutor din partea ghimbirului sau a lamaii si vei vedea ca, dupa o perioada de distantare de zahar, nici nu vei mai resimti dorul de el.
Nu evita stevia, un inlocuitor natural al zaharului, fara calorii. Unele forme de cancer, diabetul, bolile cardiovasculare, obezitatea, afectiunile ficatului si cariile sunt numai cateva dintre problemele cu care ne putem confrunta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img