vineri, 19 aprilie, 2024

Carti de identitate false descoperite la P.T.F. Albita

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au descoperit trei carti de identitate false, pe care trei cetateni din R. Moldova le-au procurat, in schimbul a diverse sume de bani, cu scopul de a-si gasi mai usor un loc de munca in Germania.
 
La sfarsitul saptamanii trecute, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-au prezentat pentru a intra in tara, pasageri in diverse mijloace de transport cetatenii din R. Moldova, Vasile S., Vadim R. si Ivan R., cu varste cuprinse intre 34 si 40 de  ani.

In baza unei analize de risc pe linia migratiei ilegale, politistii de frontiera au solicitat lucratorilor vamali efectuarea unor controale amanuntite asupra mijloacelor de transport si persoanelor, in urma carora au fost descoperite, in borseta lui Vasile S., in portmoneul lui Vadim R. si in buzunarul hainei lui Ivan R. carti de identitate cu insemnele autoritatilor romane, pe care erau imprimate fotografiile celor trei barbati. Cu ocazia verificarilor specifice efectuate lucratorii nostri au stabilit ca documentele sunt false. 

Cu privire la cele constatate, cele trei persoane au declarat ca au obtinut documentele in cauza de la conationali, ale caror date nu le cunosc, platind sume intre 150 si 500 euro. Acestia au mai declarat ca intentionau sa ajunga in Germania unde intentionau sa se foloseasca de cartile de identitate false pentru a ocupa un loc de munca.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauze sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img