joi, 28 martie, 2024

Cartuse de vanatoare si tigari de contrabanda depistate la Albita

Distribuie:

Publicat:

Echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si inspectori vamali din P.T.F. Albita a depistat trei persoane care incercau sa introduca ilegal in tara, lipite pe corp, 5.100 tigarete de provenienta R. Moldova.  Totodata, in portbagajul autoturismului in care se aflau, au fost depistate 4 cartuse de vanatoare.

In ziua de 16 februarie , in jurul orei 20.00, la P.T.F. Albita/ judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pe sensul de intrare in tara, cetatenul roman Alexandru R., in varsta de 29 de ani, conducand un autoturism marca Mercedes Benz, inmatriculat in R. Moldova. In masina, in calitate de pasageri, mai erau doi cetateni din R. Moldova, un barbat si o femeie, in varsta de 20, respectiv 51 de ani.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autoturismului si persoanelor, ocazie cu care, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit, in portbagajul autoturismului, 4 cartuse de vanatoare cal 12 mm, precum si 5.100 tigarete cu timbru de acciza R. Moldova lipite pe corpul celor trei persoane, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera.

Cu privire la cele constatate, Alexandru R. a declarat ca este posesor de permis de port arma si permis de vanatoare in R. Moldova si cunoaste legislatia romana in domeniul armelor si munitiilor, dar a uitat cele 4 cartuse in portbagajul autoturismului la ultima partida de vanatoare la care a participat, in R. Moldova.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari privind savarsirea infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si contrabanda calificata.

Munitia descoperite a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor, urmand a fi predate S.A.E.S.T.  din cadrul I.P.J. Vaslui.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii produselor accizabile, in valoare totala de 1.148 lei, si sanctionarea contraventionala a persoanelor cu amenda in valoare totala de 15.000 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img