vineri, 29 martie, 2024

Ce ar trebui sa stii despre utilizarea cremei pentru pielea din jurul ochilor la 20 de ani

Distribuie:

Publicat:

Cand vine vorba de ingrijirea tenului, niciodata nu poate fi prea devreme, insa cand este, de fapt, momentul sa aplici crema pentru conturul ochilor? Citesti peste tot ca hidratarea este un lucru esential pentru mentinerea unui ten impecabil, cu cat mai putine riduri, insa de fiecare data un bun ajutor sunt creme anti-aging. Totodata, stii ca pielea din jurul ochilor este cea mai sensibila si acolo apar primele riduri, insa ce ar trebui sa faci pentru a avea cat mai bine grija de tenul tau?

Exista numeroase masti, creme, plasturi si totusi, care este produsul potrivit pentru tine? Daca ai peste 20 de ani, ar trebui sa citesti aceste sfaturi si sa incerci sa aplici. Daca ai intre 20-25 de ani:

Asa cum probabil stiai deja, exista mai multi factori care influenteaza imbatranirea tenului. De la alimentatia nepotrivita pana la hidratarea insuficienta (ti-am spus ca mereu este vorba de hidratare, nu?)

Pe masura ce imbatranim, nivelul colagenului si elastinei scade, asadar pielea isi pierde vitalitatea si fermitatea, astfel producandu-se primele riduri fine in zona ochilor. Varsta de la care trebuie sa aplicam un produs antirid in zona ochilor tine in general de genetica, expunerea la radiatii UV si chiar lipsa unui regim de ingrijire.

Practic, primele semne ale lipsei utilizarii unei creme cu factor de protectie sau noptile pierdute se vor vedea in privirea ta si, totodata, in ridurile care apar in jurul conturului ochilor.

Ok, asta probabil stiai deja, insa ce ai de facut daca inca nu ai implinit 25 de ani?

Probabil zona ochilor nu este o prioritate pentru tine, iar daca nu uiti sa aplici zilnic o crema cu factor de protectie si o crema hidratanta, esti multumita. Acest lucru nu este gresit, dimpotriva. Totusi, exista cateva alte lucruri pe care le poti face. De exemplu, hidrateaza-te si foloseste o crema intens hidratanta pentru zona ochilor. Nu este inca momentul sa aplici creme antirid. Si, daca iti doresti un truc care sa te ajute sa scapi de privirea obosita, mai ales dupa o petrecere, incearca cuburile de gheata. Vor revigora pielea din zona ochilor.

Ce produse trebuie sa folosesti daca ai intre 25-30 de ani?

Daca ai implinit deja 25 de ani, este momentul sa incerci o crema cu retinol, substanta activa din cremele antirid. Acest ingredient ajuta la diminuarea liniilor fine peste noapte si te ajuta sa mentii aspectul neted al pielii. Nu uita sa utilizezi intotdeauna o crema cu factor de protectie dupa ce ai folosit acest ingredient, deoarece retinolul poate face pielea mai sensibila la raze. Este indicat ca pentru inceput sa folosesti un tratament de seara, apoi sa folosesti crema si in rutina ta de zi cu zi.

Ce trebuie sa faci daca ai peste 30 de ani?

In mod normal, in jurul varstei de 30 de ani vei observa primele riduri. Cauta sa folosesti serumuri si creme speciale pentru aceasta zona. Totodata, foloseste masti speciale, de tipul patch-urilor. Vei gasi o multime de variante interesante, care vor imbunatati fermitatea pielii.

sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img