joi, 28 martie, 2024

Ce au facut Buzatu si Bichinet pentru Negresti. Spitalul din oras inchis de minister, vandalizat de hoti

Distribuie:

Publicat:

Inca un spital inchis in 2011 a ajuns o ruina dupa ce nimeni nu s-a mai interesat de el. Unitatea medicala din Negresti, judetul Vaslui, se degradeaza pe zi ce trece, odata cu echipamentele din interior. Mai mult, o parte din cladiri au fost puse la pamant de hoti. In tot acest timp, cei peste 50.000 de oameni din localitate trebuie sa bata aproape 40 de kilometri, pana la Vaslui, in cazul unei urgente medicale. Atata traseistul Corneliu Bichinet cat si Baronul PSD Dumitru Buzatu le-au promis oamenilor ca vor redeschide spitalul, numai ca promisiunile s- au dovedit a fi banale gogosi electorale.

Intreaga cladire este plina de igrasie, mucegai si pereti scorojiti, iar geamurile au fost sparte. Primaria nu a avut bani sa plateasca o firma de paza, iar de lucrari de intretinere nici nu s-a pus problema.

O parte dintre dotarile spitalului au disparut si nimeni nu are nici macar o evidenta exacta a pierderilor. De nenumarate ori prostituatul politic Bichinet a promis ca in toamna va fi redeschis spitalul. Mai exact in luna septembrie!

In plus, cei peste 100 de angajati care lucrau aici au ramas pe drumuri. Oamenii fie s-au reorientat catre alte spitale din judet, fie au fost nevoiti sa plece din tara.

Dar cel mai mult au de suferit oamenii din cele zece comune din zona care trebuie sa mearga aproape 40 de kilometri pana la un spital.

Autoritatile locale fac acum demersuri pentru redeschiderea spitalului. Primaria este, insa, in pragul falimentului si nu poate sustine financiar lucrarile de reabilitare. Iar de la minister au primit doar promisiuni.

„Suma necesara s-ar ridica, din spusele specialistilor de la Bucuresti, undeva la 30-40 de miliarde de lei vechi”, a declarat Vasile Voicu, primarul din Negresti.

„Ministerul Sanatatii analizeaza aceasta posibilitate de a sprijini si financiar unitatea sanitara”, a spus Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

In aceste conditii, nu exista nicio sansa ca Spitalul din Negresti sa fie redeschis in acest an.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img