vineri, 29 martie, 2024

Ce ce nu se suporta cele mai bune jucatoare de tenis din Romania

Distribuie:

Publicat:

Simona Halep si Sorana Cirstea sunt cele mai exponentiale jucatoare de tenis din ultimul deceniu pe care le-a avut Romania. Sorana este prima dintre componentele generatiei sale care a explodat in clasamentul WTA, ajungand in 2013 pe locul 21 in lume. In aceleasi vremuri, Simona Halep, care avusese rezultate foarte bune la junioare, incepea la randul sau ascensiunea in ierarhia mondiala a tenisului feminin. Rezultatele din ce in ce mai bune ale Simonei au acaparat atentia publica si au determinat scaderea interesului pridus de Sorana, fapt care, inevitabil, nu i-a fost pe plac, mai ales ca Sorana vindea mai bine ca imagine, fiind o prezenta mai agreabila decat Halep in zona mondena a tenisului.

Treptat intre cele doua jucatoare s-a creat o prapastie din ce in ce mai mare, alimentata de orgoliul Soranei si de inabilitatea Simonei de a socializa, ea fiind o jucatoare mai degraba izolata decat integrata in gasca din afara terenului din circuitul feminin de tenis.

Asa s-a ajuns ca Halep si Cirstea sa se perceapa una pe cealalta cu raceala, doar din politete.

Meciul de FED Cup, castigat de Romania contra Canadei la Cluj, a prilejuit o noua intalnire intre Halep si Cirstea, care aproape s-au ignorat. Fotografiile surprinse la dineul oficial sunt mai mult decat elocvente in acest sens, cele doua lasand impresia ca incearca sa stea cat mai departe una de alta. De altfel, inaintea plecarii spre Cluj, Sorana Cirstea a avut o declaratie cumva rautacioasa la adresa Simonei, spunand ca "Romania nu sta in Halep“, in vreme ce restul jucatoarelor noastre au afirmat ca absenta numarului doi mondial este o pierdere mare pentru echipa noastra. Afirmatia ei intregeste un peisaj in care cele doua au confirmat adesea ca nu au nicio relatie, Halep spunand ca nu e prietena cu Sorana, iar aceasta "uitand" sa o felicite atunci cand Simona a devenit numarul 1 mondial. Sorana Cirstea si Simona Halep s-au intalnit de trei ori pana acum in WTA. Cirstea conduce cu 2-1 la intalnire directe, dar meciurile lor s-au disputat in urma cu multi ani: 2008 Sorana  a invins la Bucuresti, 2010 Halep a invins la Marbella, 2010 Sorana a invins la Cincinnati.

Halep vs Cirstea, in tenis

Turnee castigate
Simona Halep – 16
Sorana Carstea – 1

Rezultate la Grand Slam
Simona Halep – 3 finale
Sorana Carstea – 1 sfert de finala

Castiguri din tenis
Simona Halep – 22.429.763 dolari
Sorana Carstea – 4.403.038 dolari 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img